Fırtına nedeniyle Bodrum Limanı"ndan çıkış yapamayan turist gemisi, haftalık turunda meydana gelen aksama yüzünden Kuşadası seferini iptal etmek zorunda kaldı.
Yunanistan"ın Rodos adasından dün Bodrum Limanı"na yanaşan Sky Wonder isimli turist gemisinin dün akşam saatlerinde ise Bodrum"dan Kuşadası"na hareket etmesi gerekiyordu. Ancak, meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Bodrum Limanı"ndan saatinde ayrılamayan turist gemisi, yaklaşık 10 saatlik bir gecikmenin ardından demir aldı. Ancak, Amerikalı ve İspanyol bin 200 zengin milyarder turisti taşıyan gemi Akdeniz turunda meydana gelen aksama yüzünden programda olmasına rağmen Kuşadası Limanı"nı pas geçti. Kuşadası"nda törenle karşılanması için hazırlık yapılan gemi, Kuşadası"na uğramadan İstanbul"a doğru hareket etti. Zengin milyarder turistleri taşıyan geminin Kuşadası Limanı"na uğramaması büyük beklenti içerisinde olan Kuşadası esnafı arasında üzüntü oluşturdu.
Bu arada, Kuşadası Limanı"nı işleten Ege Ports firmasından yapılan açıklamada Sky Wonder zorunluluk sonucu Kuşadası seferini iptal etmek zorunda kaldığı ancak bundan sonra sezon boyunca düzenli seferlerini sürdüreceği kaydedildi. Yetkililer, Kuşadası Limanı"na Mart ayı boyunca 16, Nisan ayı boyunca 37 ve Mayıs ayı boyunca da 80 turist gemisinin sefer yapacağını vurguladı.