Dursunbey'e bağlı Yukarı Yağcılar köyündeki cami minaresi şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle köy odasının üzerine devrildi. Olayda köy odasında bulunan 8 kişiden 3'ü hayatını kaybetti.

Ölenlerin, Hüseyin Acaroğlu(76), Ramazan Avcı(52) ve Ali Aslantaş(63) isimli vatandaşların olduğu bildirildi. Enkazdan yaralı olarak kurtulan Yusuf Başaran(69) ve Ali Gölcük'ün(55) Dursunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıkları, yine enkaz altından hafif yaralı olarak kurtulan Recep Efe ve Şaban Aktaş isimli köylülerin de olay yerindeki arama ve kurtarma çalışmalarına katıldıkları bildirildi.

1 KİŞİYE ULAŞILAMADI

Yukarı Yağcılar köyündeki minarenin yıkılması sonucu meydana gelen göçük ve enkazın altında kalan Naim Başaran(67) isimli vatandaşa ise henüz ulaşılamadığı açıklandı. Başaran'ın aranmasına devam ediliyor. Öte yandan, enkaz altından çıkarılan 3 ceset ise Dursunbey Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Çalışmaları olay yerinde bizzat takip eden Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, köy halkına ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kötü hava koşulları sebebiyle Yukarı Yağcılar köyünde elektriklerin kesik
olduğu, yağışın devam ettiği, çalışmaların çevredeki traktör ve diğer araçların farlarının yardımı ve arama kurtarma ekiplerinin spot lambalarıyla yapıldığı bildirildi. Kaymakam Küçük, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı arayıp olayla ilgili bilgi vererek gelişmeleri aktardı. Dursunbey Cumhuriyet Savcılığı'nın olay hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

-ENKAZ ALTINDA KALAN NAİM BAŞARAN'IN CESEDİNE ULAŞILDI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Yukarıyağcılar köyünde cami minaresinin devrildiği köy odasının çöken tavanının enkazı altında kalan Naim Başaran'ın cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Minarenin yatsı ezanının okunduğu sırada fırtınadan devrildiği köy odasının çöken tavanının enkazı altında kalan 6 kişiden Hüseyin Acaroğlu (75), Ramazan Avcı (52) ve Ali Aslantaş (67) ölmüş, yaralı kurtarılan Köy Muhtarı Ali Gölcük (54) ve Yusuf Başaran (67) Dursunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Çalışmalarda, Naim Başaran'ın (67) da cesedine enkazdan çıkartıldı./iha