DANİMARKA"da “Türk Gibi Kuvvetli” sözünü bir kez daha dünyaya hatırlatan Selçuk Çebi"nin bu büyük başarısı tüm ülkeyi sevince boğdu. Peki, Kazak, Polonyalı, Alman ve Danimarkalı güreşçilere minderi dar eden Selçuk Çebi kimdir? İşte Çebi hakkında merak edilen soruların yanıtları...

ÇEBİ, Almanlar"ın efsane futbolcusu Klinssman gibi bir fırıncının oğlu. Halen Trabzon Araklı"da esnaflık yapan baba Çebi 1982 yılında dünyaya gelen oğlunun güreşçi olması için büyük destek sağlamış. Babasından aldığı bu destek sonrasında Trabzon"da başladığı güreş hayatına Rize Çayspor"da devam eden Selçuk Çebi, ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde spor hayatına devam etmiş ve milli forma altında ilk büyük başarıları da bu kulübün güreşçisiyken elde etmiş.

YEDEKTEN ZİRVEYE

HALEN Trabzon"un Of ilçesinde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak milli eğitim bünyesinde görev yapan Selçuk Çebi, ilk dünya şampiyonluğuna 1999 yılında yıldızlar kategorisinde ulaşmış. Bu ilk büyük başarısına da ilginç bir rastlantı eseri büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonluğu"nu elde ettiği aynı şehir ve salonda ulaşmış. Güreşi yaşam biçimi olarak belirleyen ve ortalama her yıl 6 ayını kampta geçiren Selçuk Çebi Danimarka"ya gitmeden önce baba olmuş.

MİLLİ takımda uzun süre Şeref Tüfenk ile birlikte Şeref Eroğlu"nun yedeği durumunda kalan Çebi, Eroğlu"ndan devraldığı milli forma ile ilk kez büyükler şampiyonasında da altına uzanmış. Selçuk, bu başarının ardından yönetmelik gereği 1000 cumhuriyet altını ödülü de haketti. Yani yaklaşık 1200 TL aylık ücret alan Çebi, böylece emekli olana dek alacağı toplam aylık ücretine yakın bir paraya da kavuşmuş olacak.

SIRADA 2011 VAR

İŞTE Dünya Şampiyonu Çebi"nin VATAN"a açıklamaları: “Benim başarımın yan ısıra Nazmi ağabeyin birinciliği, takım şampiyonluğu hepimizi gururlandırdı. Taktiğimin çoğunu Hamza Yerlikaya"dan aldım. Şimdi sırada 2011 İstanbul var. Ardından da 2012 Londra Olimpiyatları.”/vatan