SPK ve RTÜK başkanlarının görevden alınmasını isteyen CHP"ye yanıt AKP"li Dengir Mir Mehmet Fırat"tan geldi.
Fırat “Kimsenin avukatı değiliz, soruşturma sonucunda ne gerekiyorsa yapılır. SPK Başkanı"ndan birileri rahatsız oluyor” dedi. Dengir Fırat NTV"de şunları söyledi:

BAYKAL BİLİYOR: (Deniz Feneri"ne ilişkin) Suç sabit görünüyor. Mesele mahkumiyet kararından değil. Mesele AKP"ye sıçratılmak istenen bir olay olarak kullanılmak isteniyor. Deniz Feneri AKP"den önce kuruldu. Bunu Baykal da biliyor.

KİME DOKUNACAKSA ARAŞTIRILIYOR: İki Deniz Feneri arasındaki ilişki İçişleri Bakanlığı tarafından araştırılmıştır. Ankara Başsavcılığı tahkikat açtı. İçişleri Bakanlığı da Türkiye"deki Deniz Feneri hakkında müfettiş göndererek tahkikat başlattı. Yapılması gerekenler yapılıyor. Suç nereye gidiyorsa kime dokunacaksa araştırılıyor.

KİMİN YAKINIYSA YAKINI: Ben Zahid Akman"ın ne avukatıyım ne savcısıyım. Ortaya çıkan olay kimin yakını olursa olsun gereği yapılır. Biz hiçbir suçu örtmedik. Daha önceki suçların da kapağını kaldırdık.

AVUKATKEN HEP ZARAR ETMİŞ: Baykal eşinin malvarlığını açıkladı. Alın terimle kazandım, diyor, doğrudur. Avukatlık döneminde hep zarar bildirmiş. Vergi ödememiş.

BORSA SPEKÜLATÖRÜ: En önemlisi yapmış olduğu borsa spekülasyonları. Aydınlık gazetesinin 2001 tarihli sayısında, Zaman gazetesinde var. Nuh Çimento"dan, Anadolu Hayat"tan hisse almıştır. Bunlar İş Bankası iştirakleridir. Bir kısmını kendi adına, bir kısmını eşi ve kızı adına almıştır. İş Bankası"na atanan Yönetim Kurulu Başkanı"nın şoförü adına...

PİJAMAYLA BAŞBAKAN KARŞILANMAZ

BAŞBAKAN TÜCCARDI: Başbakan"ın mal varlığıyla ilgili "milyar dolar" iddiaları doğru değil. Başbakan"ın Belediye Başkanlığı öncesindeki dönemi ticaretle geçmiş.

DOĞAN"LA İŞİMİZ YOK: Biz bir çatışmanın içinde olmak istemeyiz. Ancak hiç kimse medyayı kulanarak insanların şerefleriyle oynayamaz. Basın özgürlüğüyle ilgisi yok. Hem işadamı olacaksınız, hem hükümete baskı kuracaksınız. Pijamayla başbakan karşılayacaksınız. Bu devirler bitti. Bunu ayırabilirlerse bizim Doğan Medya"yla işimiz yok.

Bulaç"a katılmam

“ATATÜRK devrimleri travma yarattı” sözleriyle gündeme gelen Fırat"a Ali Bulaç"ın “Muhafazakâr kesimde Deniz Feneri travması var” tespiti hatırlatıldı. Fırat şöyle dedi: “Yolsuzluktan hayırsever insanlar rahatsız olur. Hayırseverlik için muhafazakâr olmak gerekmiyor. Ben Bulaç"a katılmıyorum.”