Alınan bilgiye göre, bir lojistik firmasında şoför olarak çalışan 42 yaşındaki Hanifi Özen, yedek şoför 35 yaşındaki Ahmet Öztürk ile İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir sigara fabrikasından, 34 GH 5109 plakalı TIR'a yaklaşık 4 milyon TL değerinde sigara yükledi. Özen ve Öztürk, sigaraları Diyarbakır'a götürmek üzere yola çıktı. Manisa'nın Turgutlu ilçesi yakınlarına geldiklerinde Özen ve Öztürk, aynı lojistik firmasında çalışan E.Ş. ile arkadaşı S.A.'yı TIR'a alıp, yollarına devam etti. Araca sonradan binen 2 kişi, Salihli'nin Durasallı beldesinde ihtiyaç gidereceklerini söyleyerek TIR'ı durdurdu. E.Ş. ile arkadaşı, yedek şoför Öztürk'ü tabanca ve bıçakla yaraladıktan sonra, TIR şoförü Özen ile boğuşmaya başladı. Boğuşma sırasında tabancadan çıkan kurşun ile Özen de vuruldu. 2 saldırgan, daha sonra direksiyona kendileri geçip, yola devam etti.

Durasallı çıkışında, yol kontrolü yapan jandarmalar TIR'ı durdurunca paniğe kapılan 2 kişi, araçtan inip kaçmaya başladı. E.Ş. yakındaki bir tarlada yakalanırken, S.A. izini kaybettirdi. Sigara yüklü TIR'ı takip ettiği ileri sürülen 35 BVN 28 sahte plakalı otomobili kullanan C.B. de, jandarma tarafından yakalandı. C.B.'nin yanındaki E.B. ise kaçtı. Jandarmanın TIR'da yaptığı incelemede, yaralı olarak bulunan iki TIR şoförü, Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Özen, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. İki şüpheli, jandarmadaki sorgularında suçlarını itiraf etti. Şahıslar, öldürmeyi planladıkları iki kişinin mezarlarını dahi hazırladıklarını söyledi.

"MÜEBBET ALACAĞIZ" DİYE MESAJ ATTI

Emniyet ve jandarma ekipleri, firar eden iki şahsı yakalamak için teknik takibe başladı. Firarilerden S.A. (33), kardeşi E.A.'ya sosyal paylaşım sitesi facebook'tan "Paşam emin yerdeyiz. Bizi merak etme. Müebbet alacağız. İleride görüşürüz" diye mesaj attığı öğrenildi. Bu bilginin ardından adres tespiti yapıldı. S.A.'nın, diğer firari ile E.B. (29) ile çocukluk arkadaşları F.İ.'nin (30) evinde oldukları belirlendi. 1 haftadır takip edilen şahısların bulundukları Alpkent Mahallesi'ndeki eve baskın yapıldı. Nefes kesen operasyonun ardından şahıslar ve ev sahibi kıskıvrak yakalandı. Yakalanan firariler ve ev sahibi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.