CMK 102. maddeyle serbest kaldıktan sonra kayıplara karışan Hizbullahçı Gümüş mektubunda, “Biz yakalanmamak için, onlar yakalamak için uğraşacaklar” diyor.

Tutukluluk süresini kısaltan yasanın yürürlüğe girmesinden sonra davaları karara bağlanmadığı için serbest bırakıldıktan sonra kaçan Hizbullah üyelerinden Edip Gümüş, “Şartlar ve oluşturulan hava gereği kimseye haber vermeden ortalıktan çekilmek zorunda kaldık. Elhamdulillah selametteyim. Biz yakalanmamak için uğraşacağız, onlar yakalamak için uğraşacak” dedi.

4 Ocak 2011"de serbest bırakıldıktan sonra terör örgütü Hizbullah üyesi 9 kişi kayıplara karışmıştı. Daha sonra mahkumiyetleri onaylanan kaçak Hizbullahçılardan ilk kez haber geldi. Örgüte yakınlığıyla bilinen “Hüseyni Sevda” isimli internet sitesinde Gümüş"ün gönderdiği bir mektup yayımlandı. Gümüş"ün mektubu özetle şöyle:
“Eğer basın bir hafta, bir kaç gün hatta bir gün önce bile işin farkına varıp yaygara çıkarmaya başlasaydı yine bırakılmayacaktık... Söz konusu yasa ilk çıkarıldığı zaman verilen ilk süre dolmadan birkaç gün önce cezaevi idaresi tutuklu ve hükümlülerin listesini çıkarıyordu. O zaman yasa yürürlüğe girmiş olsaydı şimdiden çok daha fazla kardeşimiz faydalanmış olacaktı. Mesela Nusaybin dosyası 1 Nisan 2008"de yürürlüğe girecek olan yasadan faydalanmasın diye 31 Mart 2008"de gece yarısına doğru bitirildi.”

Temel tutuklandı

Bu arada Hizbullah"a yönelik soruşturmada gözaltına alınan Mehmet Bahattin Temel, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ÇEKİLMEK ZORUNDAYDIK

Mektubunda, söz konusu düzenlemenin, diğer dosyadakiler istifade edemesin diye 31 Aralık 2010 tarihine ertelendiğini anlatan Gümüş, “Ne gözaltında ne de cezaevinde hiçbir zaman çıkmanın hesabını yapmadık. Ne zaman ki hükümet yetkilileri "Şu anda bile yargı istese bu işi bir saatte halleder" deyince bizi yakalayacakları kanaati hasıl oldu. Şartlar ve oluşturulan hava gereği kimseye haber vermeden ortalıktan çekilmek zorunda kaldık” dedi.

BURCU KARAKAŞ/Milliyet