Firar etmek isteyen 254 FETÖ zanlısı  İzmir havalimanında Adnan Menderes Havalimanı'nda yakalandı.  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı'nda FETÖ/PDY soruşturmalarında adı geçen, haklarında  yakalama kararı bulunan zanlıların yurt dışına firar etmelerinin önlenmesi için  alınan güvenlik önlemleri titizlikle yürütülüyor.  Havalimanında görev yapan yaklaşık 2 bin personelden oluşan güvenlik  birimleri, başarısız darbe girişimi sonrası firar eğiliminde olan hakim, savcı,  polis, asker, gazeteci, akademisyen ve iş adamlarının yanı sıra örgüt  hiyerarşisinde görev alan örgütün üst yöneticilerine geçit vermiyor.

Havalimanının giriş nizamiyesinde itibaren kontrollere başlayan  ekipler, giriş yapan bütün araçları Plaka Tanıma Sistemi (PTS) aracılığıyla  kontrol ederken havalimanına gelen herkesi güvenlik noktasında arıyor. Terminallere ulaşan kişiler, burada görevli 'Davranış Durum Tespiti  Eğitimi' almış görevliler tarafından dikkatle izlenirken şüpheli kişiler, Genel  Bilgi Toplama (GBT)/Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminin (UYAP) aracılığıyla  detaylı olarak sorgulanıyor. Hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunan kişiler  burada yakalanarak adli mercilere gönderiliyor.

  BAVULLU PARA KAÇIRMAYA ÖZEL ÖNLEM

 FETÖ/PDY üyelerinin yurt dışına bavullarla para çıkarmasına karşı da  önlem alan ekipler, X-ray cihazından geçen eşyaların görüntülerini hassasiyetle  takip ediyor. Detaylı aramalarda özel eğitimli dedektör köpekler de kullanılıyor.Havalimanının tüm birimlerinde yer alan bin 350 kamera aracılığıyla da  yine uzman polis ekiplerince 24 saat kesintisiz izleme yapılıyor. Son teknoloji  ile donatılan kameralar şüpheli kişilere odaklanarak takip yapıyor. Pasaport ve seyahat belgesi sahteciliğiyle yurt dışına gitmeye  çalışanlara karşı da oldukça dikkatli çalışan ekipler, sahtecilikten  şüphelendikleri durumlarda belgeleri dış hatlar terminalinde bulunan  laboratuvarda teknik cihazlarla ve uzman personelle ivedilikle inceliyor. Detaylı  inceleme sonucunda yine ivedilikle belgenin sahte olup olmadığı ortaya konuluyor.

TAM 254 KİŞİ YAKALANDI 

 Alınan tedbirler sayesinde FETÖ/PDY kapsamında haklarında yakalama  kararı bulunan ve örgütle bağlantısı olduğu değerlendirilen 254 şüpheli, İzmir  Adnan Menderes Havalimanı Şube Müdürlüğünde görevli polis ekiplerince gözaltına  alındı. Türkiye'nin değişik bölgelerinde yürütülmekte olan FETÖ/PDY  soruşturmalarında adı geçen birçok önemli şüpheli de yurt dışına firar  girişiminde bulunduğu sırada yakalandı.

 ARALARINDA ADİL ÖKSÜZ'ÜNKUZENİ DE VAR 

 Adnan Menderes Havalimanında alınan güvenlik önlemleri sayesinde, 1  Aralık'ta yurt dışına firar etmek isteyen FETÖ'nün "TSK imamı" olduğu belirtilen  Adil Öksüz'ün kuzeni Zübeyir Öksüz de yakalanarak tutuklandı.  Kapatılan Ege ve Batı Akdeniz Sanayi ve İş Adamları Federasyonu  (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara 29 Temmuz'da Kırgısiztan'a, eski  Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah 21 Temmuz'da Almanya'ya,  Adana Adliyesi'nde görevli savcı Muammer Taha Ekim ve eşi hakim Gamze Ekim 17  Temmuz'da Almanya'ya, Aydın'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı  kararı çıkarılan doktor çift S.E ve G.E. 3 Ekim'de Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne  kaçmak isterken yakalandı.  Uşak'ta FETÖ operasyonları kapsamında darbe girişimi öncesi hakkında  yakalama kararı çıkarılan ve örgüt hiyerarşisinde "ilin üst düzey imamı" olduğu  belirtilen Ahmet Akdoğan da 8 Ağustos'ta eşiyle birlikte İzmir Adnan Menderes  Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Akdoğan'ın üzerinde yapılan aramada, yüklü miktarda para ve bazı  hakim, savcıların isimlerinin yazılı olduğu not defteri bulunmuştu.

 Yürütülen soruşturmalar kapsamında Ergenekon davasında gizli tanık  "Efe" olarak ifade verdiği iddia edilen eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un  İzmir'deki izine de yine havalimanında yakalanan bir FETÖ/PDY zanlısı sayesinde  ulaşılmıştı. Bu kişinin verdiği ifade doğrultusunda, eski İliç Cumhuriyet Savcısı  Bayram Bozkurt'un İzmir'de saklandığı, buraya da Nurettin Bozkurt ile birlikte  geldiği bilgisine ulaşılmış, Bozkurt'un bornova ilçesinde saklandığı ev tespit  edilmişti.

Düzenlenen operasyon sırasında ekiplerin geldiğini fark eden ve evden  kaçan Bozkurt ile güvenlik güçleri arasında sokak aralarında kovalamaca yaşanmış,  tel örgü üzerinden atlamaya çalışırken yere düşen ve ayağı kırılan Bozkurt, 6  Eylül'de gözaltına alınarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine  kaldırılmış ve daha sonra tutuklanmıştı. "Ergenekon ve Balyoz kumpasının ardından hakkında yakalama kararı  çıkartılan ve firari durumda olan Tuncay Opçin de darbe girişimi sonrası FETÖ  üyelerine 'yurt dışına gidin' mesajı vererek tavsiyelerde bulunması dikkati  çekmişti.