Silivri"den Çanakkale Açık Cezaevi"ne nakledilen 12 mahkûmu taşıyan araç, önceki akşam Çorlu otogarı karşısında durdu. Gasp suçundan hükümlü Bayram Demirok (22) ile uyuşturucu suçundan hükümlü Yaşar Erkan (22) bu sırada firar etti. Mahkûmların kaçtığını fark eden araç şoförü, durumu cezaevi müdürüne bildirdi. Çağrılan polis ekipleri bölgede inceleme yaparken, diğer 10 mahkûm geçici olarak Çorlu Cezaevi"ne gönderildi.

7.5 ay cezaları kalmış
Yaklaşık dört saat süreyle kentin bütün bölgelerinde arama yapan ekipler, Tekirdağ karayolunun 5"inci kilometresinde iki kişinin otostop yaptığını görünce şüphelenip yanlarına gitti. Yapılan incelemede, bu kişilerin firari mahkûmlar olduğu belirlendi.
Mahkûmlar ifadelerinde, “Çorlu"da mola verdiğimiz sırada araçtan kaçtık. Taksiye bindik ve şoföre bizi geneleve götürmesini istedik. Cebimizde yeterli para olmadığı için içeri giremedik. Dönüşte otostop yaparak kent merkezine dönmek istedik ancak yakalandık” dedi.
“Uyuşturucu ticareti yapmak ve nakletmek” suçundan üç yıl hapis cezası bulunan Erkan ile “Gasp ve adam kaçırma” suçlarından dört yıl hapis cezası bulunan Demirok"un, ayrı ayrı 7.5 ay cezasının kaldığı bildirildi.


MİLLİYET