Financial Times'a göre, Türk bankaları da değer kaybediyor ZİRAAT'İ BİR AN ÖNCE SATMAK GEREK...
Önceki gün yeni TL"nin tanıtımında "Türkiye krizden fazla etkilenmez" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın aksine Financial Times gazetesi, bayramın ardından yaşanan borsa düşüşleri ve liranın değer kaybına dikkat çekerek “Türkiye, diğer yükselen piyasalar gibi küresel finansal kargaşaya karşı bağışık olmaktan uzak” diye yazdı. Financial Times, cuma günü açılan İstanbul borsasının küresel finansal krizdeki son gelişmelerin karşısında yüzde 4.2 düştüğünü yazdı. Gazete, bu düşüşün de, üç haftanın en büyük gerilemesi olduğuna ve bir haftalık kaybı yüzde 5.5"e çıkarttığına işaret etti.

Türk bankaları değer kaybediyor

TÜRK Lirası"nın dolara karşı son beş ayın en düşük düzeyine indiğine işaret eden gazete şunları da yazdı: “Hükümetin özelleştirme programını sürdürme planları, piyasalardaki para durumuna kurban gidecek gibi görünüyor. Erdoğan"ın, bu ortamın Halkbank"ın özelleştirmesi ve halka satılması için uygun olmadığı yolundaki değerlendirmesinin ardından da Türk bankaları değer kaybediyor.” Halkbank hisselerinin değerinin de yüzde 6.1 düştüğüne dikkat çeken gazete, Başbakan"ın Ziraat Bankası"nın satılmasının düşünülmediğini söylediğini de hatırlattı.

Dow düşünce paket devrede

ABD Kongresi"ndeki, 700+150 milyar dolarlık finansal kurtarma paketi onay almasına rağmen piyasaların krizin geçeceğine yönelik düşünceleri fazla değişmedi. Önceki gece Temsilciler Meclisi"nden geçen paketin oylaması sırasında piyasalar yükselmeye başladı ancak onayın ardından Dow Jones günü düşüşle kapattı. Bunun üzerine ABD Hazine Bakanı Henry Paulson paketi hızla uygulamaya sokacaklarını açıkladı. Kurtarma paketi hükümete 150 milyar dolarlık bir vergi indirimini de beraberinde getiriyor.