Kanal D"de 5 sezondan bu yana devam eden ve dün akşam yayınlanan final bölümü ile sona eren dizide Trabzon”u ilgilendiren çok ciddi bir hata yapıldı.

Kanal D"de 5 sezondan bu yana devam eden ve dün akşam yayınlanan final bölümü ile sona eren dizide Trabzon”u ilgilendiren çok ciddi bir hata yapıldı. Senaristler, dizinin finalinde Ali Rıza Bey'in ailesini İstanbul'dan Trabzon'a trenle gönderdi.

Oysa ne romanın orijinalinin yazıldığı dönemde ne de dizinin çekildiği günlerde Trabzon'a tren yolu hiç olmadı. Yaprak Dökümünün senaristleri, senaryonun başlangıcında da Ali Rıza Bey ile ailesini Trabzon'dan İstanbul'a trenle getirdikleri anlaşılırken, senaristlerin bu hatasını Trabzon'a tren yolu olmadığını bilenler tarafından gülerek karşılanırken, bilmeyenler de Trabzon'a ne zaman tren yolu yapıldığını araştırmaya başladı.

Trabzon"da yayın yapan “www.trabzondanbak.com” isimli internet sitesi dizinin bitiminden sona Devlet Demir Yolları"nı telefonla aryarak diziden etkilenerek Trabzon'a tren bileti almak isteyenlerin olup olmadığını sordu. Dizi bitiminden sonra 150"ya yakın kişinin Trabzon'a bilet sorduğu öğrenildi.