FB TV'deki bir programda görüşlerini açıklayan Fenerbahçe Kulübü'nün eski Başkanı Ali Şen, bu başarının kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın attığı temellerin getirdiği bir başarı olduğunu belirterek, ''21 Mayısta Moskova'dan Şampiyonlar Ligi kupası ile geri döneceğiz'' dedi.

Avrupa'daki büyük takımlarla Fenerbahçe arasındaki farkın kapanmaya başladığını kaydeden Şen, ''Artık kim çıkarsa çıksın futbolcular için daha kolay bir maç olacağı ve futbolcuların o maçta ellerinin, ayaklarının titremeyeceği inancındayım. Çeyrek finalde elenseler de kimse 'Niye elendiniz?' diye sormaz. Artık büyük dediğimiz takımlar ile aramızdaki fark kapanmaya başladı. Eskiden Avrupalıya hayranlık ile bakardık, kıskanırdık. Şimdi tüm farkları her yönden kapattık'' diye konuştu.

Ali Şen, birçok kişinin çeyrek finalde rakibin Alman takımı Schalke 04 olmasını istediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Ben ise Chelsea ile eşleşmek istiyorum. Çünkü Chelsea büyük bir marka. Bugün Chelsea takımının içinde sürtüşmeler ve gruplaşmalar yaşanıyor. Bu bizim lehimize olur diye düşünüyorum. Büyük bir markaya karşı oynayan futbolcu daha fazla motive olur. Hele bir de ilk maç orada oynanırsa tur atlarız diye düşünüyorum.''


-TERİM: ''MİLLİ TAKIMA OLUMLU YANSIYACAKTIR''-

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de Fenerbahçe'nin çok önemli bir iş başardığını söyledi.

Aynı programda görüşlerini açıklayan Terim, karşılaşmada Fenerbahçe'nin her atağa atakla karşılık veren ve genelde oyunun kontrolünü elinde tutan bir takım halinde olduğunu dile getirerek, ''Maç öncesi herkes için 3-2'lik skorun pek tatmin edici olmadığı, yenecek bir golün elenmeye yol açacağı kanısı vardı. Ancak, 'Maç 0-0 başladığına göre Fenerbahçe avantajlı' diye düşünüyordum. Maçın geneline baktığımızda Fenerbahçe'nin daha fazla konsantre ve daha fazla kolektif bir düşünce içerisinde olduğunu gördük. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum'' dedi.

Fatih Terim, bu başarının milli takıma da olumlu yansıyacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Özellikle milli futbolcularımızın artık maçlara kendilerinden daha emin çıkacaklarını düşünüyorum. Bu başarının milli takımada katkısı yüzde 100 pozitif olacaktır. Kaleci Volkan'ın yediği hatalı goller, belki Fenerbahçe normal sürede kazansaydı da kendisini çok üzecekti. Ama penaltılarda önemli rol oynaması onun geri dönüşünü daha güvenli sağladı. 'Sevilla iyi oynamadı, gününde değildi' gibi şeyler söylenebilir, ama Fenerbahçe'ye de bakmak lazım. Futbolda oynamak kadar oynatmamak da bir marifettir. Fenerbahçe bunu iyi yaptı. Ben ilk 10 dakika haricinde Sevilla'yı göremedim. İşin açıkçası zaten beni Sevilla ilgilendirmiyor. Ben işin Türkiye ve Fenerbahçe ayağına bakarım.''

-YILMAZ VURAL-

Fenerbahçe'nin bu hafta ligde karşılaşacağı Vestel Manisaspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural da bu başarının Türk futboluna büyük bir katkı sağladığını kaydetti.

Vural, ''Fenerbahçe şu anda bu seneki en güçlü konumunda. Hem oyuncu hem camia olarak üst düzeyde morale sahipler. Maalesef bu pozisyondaki Fenerbahçe ile karşılaşmak zorundayız. Sanırım Zico bize karşı as kadrosunu sahaya sürecektir. Muhtemelen stat da tıka basa dolacaktır. Puan almak için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

-ZİYA DOĞAN-

Programa katılan bir diğer teknik direktör Ziya Doğan da bundan sonra çıkacak rakibin önemli olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Fenerbahçe, rakiplerimizin hep büyütülmesi nedeni ile maçta ilk 10 dakikada panik içerisindeydi. 'Her şey bitti' dendiğinde ise oynamaya başladı ve Sevilla'nın üstün bir takım olmadığı anlaşıldı. Fenerbahçe, Sevilla karşısında 2. yarıda sergilediği futbolla Avrupa'da her takıma karşı oynar ve turu geçer. Ancak bu başarının ardından hemen final düşünmek hata olur. Hedefe adım adım gidilmeli. Fenerbahçe eğer final oynarsa bu Türk futbolu için bir devrim olur.''

(aa)