Adnan Menderes Üniversitesi Biyoloji Bölümü"nde öğrenim gören bir öğrenci doğadaki bitki türlerine incelemek ve bitki toplamak üzere çıktığı Aydın Dağlarında uçurumdan yuvarlanıp derede mahsur kalınca, saatler süren operasyonun ardından kurtarıldı. Yaklaşık 7 saat süren gece operasyonu sonucu kurtarılan Mehmet Bostancıkoğlu, başta Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere hayatını kurtaran Aydın İl jandarma Komutanlığı"na, Aydın Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü"ne ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.
Edinilen bilgiye göre derslerine düşkün olan ve sürekli biyoloji üzerine incelemelerde bulunan Mehmet Bostancıkoğlu, dün öğlen saatlerinden sonra Aydın"ın dağ köylerinden olan Doğan Köye doğru yürüyüşe çıkıp hem bitki toplamaya hem de doğadaki bitki türlerini incelemeye başladı. Doğanköy"den Paşayaylası istikametine doğru yalnız başına ilerleyen Bostancıkoğlu, yamaçta gördüğü bir bitkiden örnek almak için kayalıklara indiği sırada dengesini kaybederek uçurumdan dereye yuvarlandı. Kolundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan üniversite öğrencisi bir süre dinlendikten sonra dereden çıkmaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Bu sırada bastıran sağnak yağıştan gizlenmek için bir mağara bulan Mehmet Bostancıkoğlu, dışarı çıktığında havanın karardığını görünce yolunu şaşırıp kurtulma ümidini tamamen yitirdi.
CEP TELEFONU SİNYALLERİ VE AYDINLATMA FİŞEKLERİ İLE BULUNDU
Cep telefonu ile 156 jandarma imdat hattını arayan öğrenci, dağda kaybolduğunu ve yaralı olduğunu belirterek yardım istedi. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un da talimatıyla kayıp öğrencinin bulunup kurtarılması için ilde seferberlik başlatıldı. Bunun üzerine Aydın İl Jandarma Komutanlığı"na bağlı ekipler, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi"ne bağlı dağlık operasyonlarda tecrübeli polisler ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri genci aramaya başladı. İlk önce Tralles"in arka tarafındaki derelerde aranan öğrenciye ulaşılamadı. Bunun üzerine tüm teknolojik imkanlar da kullanılarak gencin cep telefonu sinyalleri aracılığı ile arama başlatıldı. Saatler süren aramalarda üniversite öğrencisi ile sürekli irtibat kuran ekipler zaman zaman sirenler çalarak zaman zaman da gökyüzüne aydınlatma fişekleri atarak kayıp gencin yerini tespit etmeye çalıştı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un da bizzat takip ettiği kurtarma çalışmaları sırasında öğrenci Doğanköy üstlerinde Paşayaylası yakınlarında bir derede bulundu. Ekiplerin özel gayretleri ile gecenin karanlığında sığındığı mağaranın önünden alınan Mehmet Bostancıkoğlu hemen hastaneye getirildi. Yaraları pansuman edilip kolu da sargıya alınan Bostancıoğlu daha taburcu edildi.
“HAYATINI KURTARANLARA TEŞEKKÜR ETMEDEN YATMADI”
Yaşadığı kabus dolu saatleri anlatan Üniversite Öğrencisi Bostancıkoğlu, “Bir ara ümidimi kesmiştim. Ancak uçurumdan yuvarlanıp hava karardıktan sürekli dua ettim. Hayatımı önce Allah"a sonra da jandarma, polis ve sivil savunma ekiplerine borçluyum” dedi. Hastaneden taburcu olduktan sonra gecenin ilerleyen saatlerinde Efeler Polis Merkezi"ne giden Üniversite Öğrencisi Mehmet Bostancıkoğlu, vali Hüseyin Avni Coş ve kendisini kurtaran güvenlik güçleri adına nöbetçi amire teşekkür ettikten sonra yalnız kaldığı öğrenci evine döndü.