Sultan Gedik, düğünden 4 gün sonra altınlarla kaçan gelinini bulmak için bir televizyon programına katılınca 'gelin çetesi' ortaya çıktı. Türkiye'nin dört bir yanından onlarca mağdur var.

Bu da gelin çetesi. Afyonlu Sultan Gedik, oğlu Gökhan'ın düğünden 4 gün sonra 'annem öldü' deyip, başlık parası ve takılarla kaybolan eşini bulmak için Müge Anlı'nın programına katıldı. Gelinin fotoğrafı ekrana yansıyınca, farklı illerden onlarca damat 'Bu kadınla ben de evlendim, beni de dolandırdı' diye programa telefon yağdırdı.
Damatların anlattıklarına göre sözde gelinler, diğer çete üyelerini 'babam, dayım' diye tanıttı. 15 günde bir başkalarıyla evlenen kadınlar uğruna kimi hayvan sattı, kimi kredi kullandı. Karısının izini bulduğunu sananlar ise çete tarafından ölümle tehdit edildi. Programa katılan mağdurlar yaşadıklarını anlattı:

GERDEKTE HAP İÇİRDİ

Gökhan Gedik: Düğünden 4 gün sonra 5 bin lira başlık parası ve takılarla gitti. Annesinin öldüğünü ve dayılarının mirası paylaşmak için çağırdığını söyledi. Yolda arayıp 'İzmir'e gidiyorum.
Altınların üzerine bir bardak su iç' dedi. Gerdekte de bana hap içirdi ve şeker verdi. O gün olanları hatırlamıyorum.

Resul Altun-36 (Erzurum'da yaşıyor, 7 bin TL dolandırıldı): 3 ay önce evlendik. Yanımda 3 gün kaldı, 11 bin lirayı alıp gitti. Aracıyı bulunca bana 'Gel Iğdır'a paranı verelim' dedi. Gittim, kafama silah dayayıp bin liramı daha aldı.

GÜNLÜĞÜ 3 BİN LİRA

Nihat Yıldırım (Erzurum'da yaşıyor, 65 yaşındaki babasını evlendirmek isterken 31 bin TL dolandırıldı): Çete aynı ama kadın bu değil. Hacı Adaş adlı birisi aracı oldu. Ellerinde her yaşa uygun kadın var. Babamla evlenmesi için 50 yaşındaki baldızlarını vereceklerini söylediler. Kadın 10 gün bizimle kaldı, 31 bin lira gitti. Günlüğü 3 bine geldi.

100 DÖNÜM ARSA SATTI

Melih Usanmaz: Dedem 76 yaşındaydı. 4 senede 10 kadın tarafından dolandırıldı. 100 dönüm arazi sattı.
Başaran Arısoy-65 (Nevşehir'de yaşıyor, 6 bin TL dolandırıldı): Baktım ki iş değişik, 'Vazgeçiyorum' dedim. Beni bacağımdan vurdular.

HOKKABAZ'A TAŞ ÇIKARTTI

YAŞANAN olay akıllara Cem Yılmaz'ın Hokkabaz filmini getirdi. Filmdeki gelin de, hokkabazın arabasına binip düğünden kaçar. Gösterilerde hokkabaza yardımcı olur ancak bir süre sonra ortadan kaybolur. Filmin sonunda bir hırsız olduğu ve abim diye tanıttığı sevgilisiyle plan yapıp erkekleri dolandırdığı ortaya çıkar. (AKŞAM)