Project X adlı filmden esinlenen bir grup genç, Teksas'ta 500 bin dolarlık bir evi düzenledikleri partide harabeye çevirdi.

Neredeyse tüm penceleri kırılan, kapıları yerinden sökülen ve duvarlarına ciddi hasar verilen evin sahipleri evlerinin söz konusu partiden sonra kasırgaya maruz kalmış gibi göründüğünü belirtti. Evin hasarının 80 ila 100 bin dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen olayda, şikayet üzerine olay yerine gelen polis 13 kişiyi gözaltına aldı. İkisi ailelerine teslim edilen gençlerden 12'si cezaevine gönderildi. Girişimlerinin gerekçesinin Project X filminde olanları kopya etmek olduğunu belirten gençlerin görgü tanıklarının ifadesine göre eve verdikleri hasarların filmle paralellikler gösterdiği belirtildi.

Teksas'taki partinin filmden esinlenerek düzenlenen tek parti olmadığı, benzer partilerin Twitter üzerinden organize edildiği de öğrenildi.

Bu ay Amerika'da gösterime giren Project X adlı filmde, Kaliforniya'da gelmiş geçmiş en büyük partiyi organize etme hayaliyle kolları sıvayan üç liseli gencin hikayesi anlatılıyor.