Olay, kent merkezi Sakarya Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. kimliği belirsiz kişi ya da kişiler cadde üzerindeki bir kuyumcuyu soymak için, arka bitişikteki Metin Ünaldı'ya ait iş yerine kilidi kırarak girdi. İş yerinin eklentisi olan mutfak bölümünden kuyumcuya ait kasayı bulmak için önce matkapla çalışan hırsızlar, kasanın yerini tespit etmeleri ardından duvarı kırdı.
 
Kasaya ulaşan hırsızlar daha sonra elektrotla kasayı kesti. Gece boyunca çalıştıkları sanılan kişi yada kişiler, kesim işlemini tamamlamalarına rağmen henüz kasayı açamadan yakalanma korkusuyla olay yerinden kaçtı.
 
Olay sabah saatlerinde iş yeri sahibi Metin Ünaldı'nın olay yerine gelmesiyle ortaya çıktı. Olayı fark ettiğinde adeta şok olduğunu dile getiren Metin Ünaldı, "İş yerine geldiğimde olayı hemen fark etmedim. Mutfağa su içmeye gitmek istediğimde kapıyı açamayınca diğer kapıdan mutfak bölümüne girdim. Odaya girdiğimde bir koku ve dumanla karşılaştım.
 
Manzarayı gördüğümde ise adeta şoke oldum. Anladığım kadarıyla sabaha kadar çalışmışlar. Hemen kuyumcu arkadaşa ve polise haber verdik. Ayrıca iş yerinde olayın telaşıyla bir çift eldiven unutmuşlar. Polis titizlikle olayı inceliyor. Umarız yakalanırlar" diye konuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.