Depresyon tedavisi gördüğü belirlenen Begimgil, çantasında bomba olduğunu söyleyerek üzerlerine koştuğu Amerikan askerlerinin kendisini öldürmesini amaçladığını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı"nda araştırma görevlisi olduğu belirlenen Ali Murat Begimgil, 18 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında Ankara"dan Adana"ya gelerek ilginç bir intihar yöntemi denedi.

İfadesine göre, internetten İncirlik Üssü"ne nasıl gireleceğini araştıran Begimgil, nüfus cüzdanını yırtıp çöpe attıktan sonra yanına tel makası ve tornavida alarak 10'uncu Tanker Üs komutanlığı ve ABD Hava Kuvvetleri"ne bağlı birimlerin bulunduğu İncirlik Üssü"nde nöbetçi kulesinden görülemeyecek bir noktada tel örgüleri kesip içeri girdi. Pist kenarında bulunan bir uçağın yanında bir süre bekleyen Ali Murat Begimgil, sabaha karşı kendisini fark eden Amerikan askerlerini korkutup, kendisine ateş etmelerini sağlamak için üzerlerine koştuğunu, çantasında bomba olduğunu söylediğini, ancak ateş edilmediğini söyledi. Boğuşma sırasında tornavidayla bir ABD askerini yaralayan ve etkisiz hale getirilen Begimgil, polise teslim edildikten sonra bugün adliyeye sevkedildi.

Bir yıldır depresyon ilacı kullandığını söyleyen Ali Murat Begimgil, "Askeri tesisi tahrip edip, kasten yaralama" suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.