G.Y., döndüğü baba evinde işkence görünce yeniden kaçtı ancak bu kez de fuhuş mafyasının eline düştü. Fırsatını bulup polise sığınan G.Y., fuhuş batağına düşmekten son anda kurtuldu.

SİİRT"in Kurtalan İlçesi"nden göç ederek, Adana"ya yerleşen 7 çocuklu ailenin 2"nci çocuğu olan G.Y., ilköğretim 3"üncü sınıftayken, "Artık büyüdü, isteyenleri var" gerekçesiyle okuldan alındı. İnşaat işçiliği yapan babasının konfeksiyon atölyesine gönderdiği genç kız, 18 yaşında cep telefonuyla fazla konuştuğu için dayak yedi, kolu kırıldı. G.Y., konfeksiyon atölyesinden kız arkadaşı K.V."nin uzaktan akrabası olan Ü.T."nin "Seni seviyorum, evleneceğim" sözlerine kanıp, 10 ay önce evden kaçtı. Bekár evinde tecavüze uğrayan G.Y., "Benimle evleneceğini söylediği için ne istediyse yaptım. Sonra "Seninle evlenemem" dedi. 3 gün boyunca benimle zorla ilişkiye girdi. Daha sonra evden kovdu" dedi.

Sonum ölüm olacaktı

Sokaklarda yaşanmayacağını anlayıp, evine dönen G.Y., "Aile büyüklerim de hakkımda ne yapacaklarına karar vermeye çalışıyorlardı. Sonumun ölüm olacağını anlayınca yeniden kaçtım. Tanıştığım 29 yaşındaki E.S., kendilerinde kalabileceğini söyledi. Uyuşturucu bağımlısı olan ve ilk gün beni el üstünde tutan E.S., ertesi gün tecavüz etti. Karşı koyduğum takdirde öldüreceğini, kimsenin beni bulamayacağını söyleyip tehdit etti" diye konuştu. G.Y., ertesi gün E.S."nin yanındaki kişiye kendisini göstererek, beğenip beğenmediğini sorduktan sonda Mersin"e gideceklerini söylemelerinden kendisini satmak istediklerini anlayınca kaçarak polise gittiğini sözlerine ekledi.

G.Y."nin şikayeti üzerine yakalanan E.S., "zorla alıkoyma, ırza geçme, ölümle tehdit" suçlarından tutuklandı. E.S."den şikayetçi olan G.Y., Adana İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadın Sığınmaevi"ne geçici olarak yerleştirildi.
DHA