BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye ile görüştü.

TBMM'deki BDP Grubu'nda gerçekleyen görüşme, 40 dakika sürdü. Görüşmeye BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak ile BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da katıldı. Tan, Haniye'yi Arapça ''ehlen ve sehlen'' sözleri ile karşıladı.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Haniye ve beraberindekileri Türkiye'de görmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, ''Türkiye toplumu bütün bileşenleriyle ve elbette ki parlamentodaki partilerimizin birçoğu gibi bizlerde BDP olarak mazlum Filistin halkının 50 yıla yakındır devam eden onurlu haklı mücadelesini tümüyle destekliyoruz, yanlarındayız'' diye konuştu.

''Çoğu zaman bu ülkede ezilenler adına mücadele eden bizlerin de yüreği Filistin halkıyla birlikte attı. Bütün ezilenlerin ve mazlumların dayanışması bizim açımızdan çok değerli çok anlamlıdır'' diyen Demirtaş, ''kritik bir dönemde, kritik bir siyasi süreçte'' Türkiye'ye yapılan ziyaretin yanısıra BDP'ye gelinmesinin de anlamlı olduğunu söyledi.

Demirtaş, şunları söyledi:
''Bizler Filistin halkının ve Filistin örgütlerinin birleşme, tek vücut olma arayışlarını da canı gönülden destekliyoruz, Filistin halkının birliğini gönülden arzuluyoruz.

Ve aynı zamanda özgür bir Filistin-in, Filistin halkının hakkı olduğunu, en kısa sürede de Filistin halkının özgür bir yaşama kavuşacağını temenni ediyoruz.

Bizler de Kürt halkının mensuplarıyız ve çok uzun yıllardır bir mücadele sürdürüyoruz. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi sürdürüyoruz. Filistin halkını en iyi anlayacak halklardan birisiyiz. Sanıyorum mücadele tarihi boyunca da birbirine hep yakın durdu. Kürt halkı da Filistin halkı da iki mazlum halkta birbiriyle dayanışma içerisinde oldu.''

Demirtaş, Türkiye'nin ''Kürt'ü ve Türk'ü ile'' Filistin halkının yanında olduğunu ifade etti.

Toplantı görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.