Türkiye’nin voleybolda ikinci kez madalya kazandığı Avrupa Şampiyonası’nda Filenin Sultanları, ekol ülke İtalya’yı tam iki kez dize getirdi.
 
WİLD CARD İTALYA'YA GİTTİ
 
Türkiye, güçlü rakibini önce grupta 3-2 ardından da madalya mücadelesinde aynı skorla devirerek Avrupa üçüncüsü oldu. Finale kalamadığı için Dünya Kupası’na direkt katılamayan ve Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği’nden (FIVB) ‘wild card’ almayı bekleyen Türkiye’nin umutları dün sona erdi. İtalya’yı sahada yenen Türkiye, masa başında kaybetti.
 
Başkan Karabıyık: ‘Tamamen lobi meselesi’
 
Avrupa üçüncüsü olan Milli Takımımız, olimpiyat vizesi veren Dünya Kupası’na katılmak için almayı ümit ettiği ‘wild card’, Türkiye’nin şampiyonada iki kez yendiği İtalya’ya gitti. Bürokrasi yönü güçlü olan Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık’ın kupaya katılmak için FIVB nezdinde yaptığı girişimler bu kez yetersiz kaldı ve FIVB kupada İtalya’yı görmeyi tercih etti. Karabıyık, üzgün olduğunu belirterek, “Tamamen bir lobi meselesi. Biz elimizden geleni yaptık ancak olmadı” dedi. Millilerimiz bundan sonra ülkemizde gerçekleşecek kıta elemelerinde olimpiyat vizesi şansı arayacak.