Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde belediyece düzenlenen 15. Altınoluk-Antandros Yaşama Saygı Kültür ve Sanat Festivali'nde ``Yaşama Saygı'' konulu panel, Cumhuriyet Meydanı´nda yapıldı.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da, fıkralarla süslediği konuşmasında panele katılanları güldürürken düşündürdü. Anlattığı iki ayrı fıkra ile büyük alkış toplayan Kılıçdaroğlu'nun ilk fırkası şöyle:

"`Birisi bakmış ki, duvarda milyarlarca saat var. (Bunlar ne saatidir) diye sormuş. (Dünyada herkesin bir saati var kardeşim, kim yalan söylerse onun saatinin yelkovanı oynuyor), diye cevap almış. Bakmış ki, duvardaki bir saatin akrep ve yelkovanı 12'nin üzerinde durmuş. Ve (bu kimin saati) demiş. (Türkiye'de bir Mustafa Kemal var, hiç yalan söylemiyor, bu onun saati) demişler. Sonra, Mao'nun, Lenin'in saati hangisi falan diye sorarken, (bizde bir de Tayyip Erdoğan vardı, onun saati hangisi) demiş. Melek diyorki; (vallahi onun saatini Azrail aldı. Biliyorsunuz, cehennem çok sıcak orada onu vantilatör olarak kullanıyormuş) diyor.''

İKİNCİ FIKRA

Anlattığı fıkra ile Sabih Kanadoğlu'nu da güldüren Kemal Kılıçdaroğlu, ısrar üzerine panel sonunda bir fıkra daha anlattı.

Yaklaşık 3 bin Altınoluklu tarafından dikkatle izlenen Kılıçdaroğlu, ``Bir de politikacı fıkrası anlatayım'' dedi, konuşmasını söyle sürdürdü:

``Bir toplantı yapılıyor ve herkes görüşlerini söylüyor. Politikacıya, (sende bir konuşma yapar mısın) diyorlar. (Yok yok ben yapmayayım) diyor ve ısrar ediyorlar, (sende konuş, herkes konuştu) diyorlar ve (peki) diyor politikacı. Çıkıyor kürsüye ve başlıyor konuşmaya. Bir saat, iki saat, üç saat, dört saat, yatanlar, kalkanlar, dışarı çıkanlar, geri gelenler falan oluyor ve bir türlü bitmiyor konuşması. En sonunda politikacı demiş ki, (Yahu arkadaşlar ben sanki biraz uzattım. Sabah erken evden çıkarken saatimi yanıma almayı unutmuşum) diyor. Arka taraftan genç birisi bağırmış ve beyim sen bırak saati yanındaki takvime bak demiş.''

Kılıçdaroğlu´nun fıkraları ve izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.