Kendi aralarında anlaşamayan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüyen velileri İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar bile ikna edemedi.

Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan karar gereği il genelindeki tüm ilköğretim okullarında 2009-2010 eğitim öğretim yılı boyunca geçerli olacak sınıf ve öğretmen düzeni planı ilk ders zilinin çalmasından birkaç gün önce belirlendi. Daha önceki yıllarda yaşanan bazı sıkıntıların bu yılda yaşanmaması için hayata geçirilen bu uygulama kapsamında 7 Eylül İlköğretim Okulu"nda da sınıf ve öğretmen şemaları geçtiğimiz hafta Çarşamba günü hazırlandı. Perşembe günü okulların açılmasıyla birlikte 2 öğrenci velisinin düzenleme yapılırken haksızlık yapıldığı yönünde verdiği dilekçeyi değerlendiren okul idaresi, bu kez bir kura çekimi yaparak sınıf ve öğretmen planını belirledi.

Öğrenci velilerinin hazır bulunmadığı ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kura çekiminin ardından çocuklarıyla görüşen veliler, ertesi gün okula akın etti. Bir grup öğrenci velisi ilk yapılan düzenlemede her hangi bir sorun olmadığını iddia ederek son yapılan çekilişin geçersiz sayılmasını isterken, bir grup velide yapılan çekilişle önceki çekilişte yapılan haksızlıkların giderildiğini savunarak son düzenin korunmasını talep etti.

Okul idaresiyle yapılan tüm görüşmelere rağmen bir fikir birliğine varamayan veliler, sorunun çözümü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü"ne doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 50-60 kişiden oluşan grup İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile yapılan görüşmede de bir anlaşma sağlayamayınca, konuyu Aydın Valiliğine taşımaya karar verdi.

GAZETECİLER TELEFONLA DAVET EDİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü çıkışında halen sinirli oldukları gözlenen velilerden bazıları gazetecilere açıklama yaparak sorunlarını kamuoyuna duyurmak isteyince, grupta yer alan bazı veliler “Bir şov yapmak istemiyoruz” diyerek diğer gruba tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü"ne gitmeden önce telefonla arayarak basın mensuplarını müdürlük binası önüne davet eden velilerden bazılarının çıkışta açıklama yapmaktan vazgeçmesi üzerine grup arasında yeni bir tartışma daha yaşandı. Aralarındaki görüş ayrılıkları büyüyen veliler, daha sonra açıklama yapmadan İl Milli Eğitim Müdürlüğü"nün önünde ayrıldı.