Yakalanan şahıslardan E.İ. ve O.B.Ç.'nin bir televizyon dizisinde figüranlık yaptıkları ortaya çıkarken, şüphelilerin şantaj yaptıkları an da güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Başakşehir'de bulunan bir akaryakıt istasyonunun market işletmecisi olan İ.K.'ya şantaj yaparak 750 bin TL tutarında senet imzalattırıp kredi kartlarını boşaltan 5 kişilik grup yakalandı. İddiaya göre, özel bir bankada vatandaşlara kredi kartı sağlayan F.İ. Başakşehir'de bulunan bir akaryakıt istasyonuna geldi. Market işletmecisi olan İ.K.'dan gelen müşterilerin kredi kartı numaralarını almasını ve bu şekilde kart hesaplarından para aktarabileceklerini söyleyen F.İ. bu işte kendisine ortak olabileceğini belirtti.

Bir süre gidip gelen F.İ.'nin teklifini kabul etmeyen İ.K. baskılara dayanamayıp güvenlik numaralarını F.İ.'ye vereceğini belirtti. Bu açıklamayı ses kayıt cihazına kayıt eden F.İ. ses kaydıyla İ.K.'ya şantaj yapmaya başladı. Beraberinde getirdiği 4 kişi ile İ.K.'yı iş yerinden alarak ormanlık alanda zorla alıkoyan ve 750 bin TL tutarında senet imzalattı. Daha sonra şüpheliler İ.K.'ya ait olduğu öğrenilen 12 adet kredi kartından yaklaşık 40 bin TL tutarında harcama yaptığı da ortaya çıktı. Zorla alı koyulan ve 75 bin TL miktarında senede imza atan ve kredi kartları boşaltılan İ.K. ikinci kez
kendisinden 300 bin TL para istenmesi üzerine Başakşehir Polis Merkezine giderek şikayette bulundu.

Şikayet üzerine harekete geçen ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı. İ.K.'nın işletmecisi olduğu marketin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler ilginç bir detayla karşı karşıya kaldı. İ.K.'yı zorla alıkoyan grupta bulunan E.İ. ve O.B.Ç.'nin bir televizyon dizisinde figüranlık yaptığı ortaya çıktı. Zanlıların markete gelerek İ.K.'ya ait olduğu kredi kartlarının bulunduğu çantayı alması ve bir süre sonra İ.K. ile birlikte markete girerek kredi kartlarının şifrelerinin yazılması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Daha sonra senetlere imza atan ve kredi kartı boşaltılan İ.K. ve polis ekipler zanlılarla ikinci bir buluşma ayarladı. Pazarlıklarla 30 bin TL'ye düşen miktarı almak üzere buluşma noktasına gelen E.İ., D.Ç. ve T.Ç'ye Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanırken, F.Ü. ve O.B.Ç. ise Başakşehir'de ikamet ettikleri evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan E.İ.'nin üzerinden iki adet ruhsatsız tabancı ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.