Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Kazak iş adamı Tevfik Arif ile 1999 yılında Antalya'da Labada Otel yatırımında ortaklıkları olduğunu, ancak 2007 yılında Labada Otel'in Kazak iş adamına devredildiğini, bu ortak yatırım dışında herhangi bir ortak yatırımlarının söz konusu olmadığını belirtti.

Tamince, yaptığı yazılı açıklamada, bazı ulusal ve yerel medya organlarında yer verilen ''Savarona Yatı'' haberleriyle şahsının ve şirketlerinin ilişkilendirilmesi üzerine kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğduğunu belirtti.

Haberlerde adı geçen Kazak iş adamı Tevfik Arif'in, uluslararası yatırımları olan saygın bir iş adamı olduğunu dile getiren Tamince, şunları kaydetti:

''Kendisiyle, 1999 yılında Antalya'da Labada Otel yatırımında ortaklığımız olmuş, ancak 2007 yılında Labada Otel kendisine devredilmiştir. Ticaret hayatının olağan akışı içinde, birçok yerli ve yabancı iş adamlarıyla olduğu gibi kendisiyle de ticari sınırlar içinde kalmak kaydıyla, birtakım ortak yatırım görüşmelerimiz olduysa da bugün itibariyle yukarıda belirtilen ortak yatırımın dışında herhangi bir ortaklığımız söz konusu olmamıştır.

Basında yer alan haberlerin aksine, yukarıda belirtilenin dışında Tevfik Arif'in gerek Sembol İnşaat şirketimizde ve gerekse Rixos Grubumuzda herhangi bir hissesi bulunmadığı gibi herhangi bir sermaye katkısı da olmamıştır. Yeterli araştırma ve inceleme yapılmaksızın kaleme alınan, gerçeği yansıtmayan bu haberler, uluslararası bir marka olan grubumuza karşı haksız ve hukuka aykırı bir durum oluşturmaktadır.''

A.A.