İZMİR’de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında zabıt katibi ve yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu 11’i kadın 27 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Polis midibüsüne bindirilen kadın şüphelilerden birinin kucağındaki bebeği dikkat çekti.
 
İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında geçen 10 Ağustos’ta, adliye çalışanlarına yönelik operasyon düzenledi. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aralarında zabıt katipleri ve yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 
 
Şüphelilerden daha önce adliyeye sevk edilen 20’si tutuklandı, 25’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan ve işlemleri tamamlanan şüphelilerden, 11’i kadın toplam 27 kişi daha bugün adliyeye sevk edildi. Kadın şüphelilerden birinin kucağındaki 5 aylık bebek dikkat çekti. 
 
Şüphelilerin ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ’örgüt adına faaliyet yürütmek’ ile suçlandıkları öğrenildi.