Ankara 13. Tiyatro Festivali'nde "Sular Aydınlanıyordu" isimli oyunu sergileyen tiyatro ekibi Aydın Belediyesi'nde de davet aldı. DİMDER Kent Tiyatrosu Yönetmeni Esra Akbudak “Sanat Hayatta Yapılan En Büyük Reklamdır” diyerek Didimli vatandaşların ve yetkililerin bu çatıya daha çok sahip çıkmasını istedi.
“Sular Aydınlanıyordu” adlı oyunu ilk kez profesyonel bir ortamda sahnelemenin heyecanını yaşadıklarını belirten DİMDER Tiyatro oyuncusu Hafize Öztoprak “Orada Türkiye'nin dört bir köşesinden gelmiş tiyatro oyuncuları ile aynı sahneyi paylaşmak ve oyunumuzu profesyonel bir ortamda sergilemiş olmak bizler için bambaşka tarif edilemez bir duyguydu” dedi.
Yönetmen Esra Akbudak ise Ankara'da Didim'den hiç misafirleri olmadığından üzüntü duyduklarını belirterek, “Bizler bu oyun için 2 yıldır emek sarf ediyoruz ve bir Tiyatro çatısı oluşturduk. Umarız bu aşamadan sonra Didim bu oluşturulan çatıya sahip çıkar ve oyuncu yetiştirilir. Biz burada sıfırdan çatı kurmak amacı ile yola çıktık, az çok bir profil çizdik ve çok olumlu tepkiler alıyoruz, bizlerle tiyatro yapmak isteyen bir çok genç var. Didim, kendi içinde halka tanıttığı bir tiyatroda gençlerine bu imkânı sağlar” diye konuştu.
DİMDER Tiyatro Ekibinin “Sular aydınlanıyordu” İsimli oyunu ile 20 Aralık Cuma günü saat 18.00'da Aydın Tiyatro ve Drama Günleri etkinlikleri açılışında sahne alacağı da açıklayan Yönetmen Esra Akbudak Didimlilerin desteğini beklediklerini belirtti.