Kopenhag"da düzenlenen eşcinseller yürüyüşünde Türkler de boy gösterdiler. Danimarka"da yaşayan lezbiyen Türk kızları rahat ve açık giysileriyle dikkat çekerken, Türkiye"den gelen Türk bayanları ise dikkatli davrandılar.

Çok seksi giyinen bir Türk kızı, Hürriyet kamerasını görünce „bakın Türk olduğumu yazmayın, Havaaili yazın“ dedi. Boynunda Danimarkalı sevgilisi Maria"nın ismi yazılı altın kolye ile, Hürriyet"e poz veren Türk kızı, müziğin ritmine uyarak yaptığı kıvrak dansları ile dikkat çekti. İstanbul"dan gelen ve yürüyüşe Danimarka"lı bayan arkadışı ile katılan bir başka Türk bayanı ise 23 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen World OutGames (eşcinseller festivaline) katılmak üzere Kopenhag"a geldiğini ve bu arada yürüyüşe da katıldığını söyleyerek isminin yazılmasını istemedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 4 bin kişi ve 75 grubun katıldığı yürüyüşü, Danimarkalı, göçmen ve turist yaklaşık 100 bin kişi izledi. Frederiksberg Belediyesi önünde başlayarak, Jagtvej, Norrebrogade caddeleri üzerinden Kopenhag belediye binası önündeki meydana kadar yaklaşık 4 km yürüyen eşcinseller, rekli kostümleri, ilginç hareketleri ile yol buyunca kendilerini izleyen halktan alkış topladılar. Daha önceki yıllarda müslüman asıllı göçmen gençlerin taşlı saldırısına uğrayan eşcinselleri korumak için bu kez çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Eşcinselleri kortejin başında ve sonunda, sokak başlarında güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri korudu. Ayrıca ambulanslar da hazır beklediler.

Yürüyüşe milletvekilleri de destek vererek üzerlerinde „gay olmaya karşı değiliz“ yazılı tişörtler taşıdılar. Homoseksüeller, Hetero seksüeller, Lezbiyenler, transeksüeller ve travestilerin yer aldığı yürüyüşte, eşcinsel, polis, denizci ve karacı askerler de yer aldılar. Gökkuşağı renkleri içindeki yürüyüşte bazı gay erkekler yoldan geçen araçları durdurup önünde dans ederek, sürüce erkekleri öpmeye çalıştılar. Sürücülerin yanlarındaki eşleri ise, resim çekerek eşlerinin başına geleni kahkahalarla karşıladılar. Yürüyüşün sonunda Kopenhag belediye meydanında yapılan konuşmalarda, Müslüman asıllı göçmen eşcinsellerin toplum içinde kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için çalışmalar yürütülmesi ve koruyucu yasalar çıkarılması istendi.