Bu yıl ilk düzenlenen 1. Kuşadası-Sisam Dostluk Festivali devam ediyor. 7 Temmuz tarihine kadar sürecek olan festivalin Kuşadası ayağı Yeni Türkü konseriyle son buldu. “Ege Köprüleri" sloganıyla gerçekleştirilen dostluk festivalinin Yunanistan ayağı, Pazar gününden itibaren 2 gün boyunca Sisam adasında devam edecek.
Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Ticaret Odası, Yunanistan"ın Sisam adası Valiliği ve Kuşadası Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve dün akşam Kuşadası"ndan start alan festivalin bugünkü bölümünde ilk olarak Kuşadası Kütüphane Salonu"nda gerçekleştirilin, yönetmenliğini Tahsin İşbilen"in yaptığı Yeniden isimli belgesel filmin gösterimi ile başladı. Ardından ise Kuşadası Atatürk Meydanı"ndaki etkinliklerde önce Sisam Halk Orkestrası sahne aldı. Büyük ilgi gören konserin ardından, bu kez Sisam Adası Halk Oyunları ekibi, muhteşem bir halk dansları gösterisi sundu.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Sisam Adası Vali Yardımcısı Stella Tanos, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Bahadır Yıldırım, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ve Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal ile Sisam Adası"ndan gelen yaklaşık 200"e yakın davetlinin yanı sıra, Kuşadalılar ile yerli ve yabancı turistlerden oluşan iki bin kişinin izlediği dostluk festivalinde bu kez sahneye Yeni Türk gurubu çıktı. Davetliler ve izleyenlerin büyük ilgi gösterdiği Yeni Türkü gurubu söylediği şarkılarla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Muhteşem havai fişek gösterileriyle renklenen gecenin sonunda ise Türk ve Yunan yetkililer tarafından festivalde sahne alan sanatçılar ve guruplara hediye ve plaket verildi.
“ Ege Köprüleri “ sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Kuşadası-Sisam Dostluk Festivali"nin iki gün süren Kuşadası ayağı Yeni Türkü gurubunun muhteşem konseriyle son buldu.
6 Temmuz Pazar günü Saat: 21.00"de Sisam adasında Grup Laçin konser verecek ve ardından da Kuşadası ve Sisam adası folklor grupları ortak halk dansları gösterileri yapacak. 7 Temmuz Pazar günü ise Grup D. Basis konserinden sonra festival Kuşadası-Sisam adası folklor gruplarının halk oyunları gösterileriyle sona erecek.