Ünlü sinema oyuncusu İlyas Salman ve İlahiyatçı Prof Dr. Zekeriya Beyaz 4.Altınkum Yazarlar Festivali kapsamında Didimli kitap severlerle buluştu. Açılan standta okurları için kitaplarını imzalayan İlyas Salman ve Zekeriya Beyaz Didimli kitap severlerden yoğun ilgi gördüler.Özelikle İlyas Salman hayranları ile bol bol fotoğraf çektirip imza dağıttı.
Düzenlenen bu tür festivalleri çok önemsediğini belirten ünlü sinema sanatçısı İlyas Salman “Bu tür festivaller okuyucu ile yazarın buluşması açısından önemli. Ülkemizde okur sayısının arttırılması gerekiyor. Gördüğüm ilgi beni çok memnunu etti.Bu tür etkinlikler daha fazla yaygınlaştırılmalı “dedi
İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz da kalkınmakta olan Türkiye"nin başaramadığı birçok konunun var olduğuna dikkat çekerek “Kitap okuma alışkanlığı da bunlardan biri.Bir milletin kitap okuma alışkanlığı ne kadar yüksekse kalkınmışlık oranı o kadar yüksek olur.Üzülerek ifade etmek isterim ki ülkemizde bu oran çok perişan durumda.Halkımızın kültür seviyesi ne yazık ki ilkokul 3.sınıf seviyesinde.Bu nedenle bu tür festivaller çok önemli genele çok büyük bir etkisi olmasa da düzenlendikleri yerlerde okuma oranını artıracağını düşünüyorum” diye konuştu.