Bulunduğu ortama hem hoş bir koku yayan hem de sivrisinek ve diğer haşerelerin yaklaşmasını önleyen fesleğen Aydın'da sineksavar olarak kullanılmaya başlandı. Doğal yaşam ve organik beslenmenin her geçen gün öneminin arttığı dünyada, çeşitli kimyasal ilaçların etkisini en aza indirmek amacıyla bir çok vatandaş sineklerden fesleğen ile korunmaya çalışıyor. 

Aydın ve çevresinde çiçek satarak ekmeğini kazanan vatandaşlardan İsmail Turan, en iyi satışı yaz sezonunda fesleğen çiçeği ile yaptıklarını belirterek özellikle Aydın'da fesleğenin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Fesleğenin kıymetini bilenlerin iyi bildiğini belirten Turan, "Tarihten bu yana doğal yaşamanın tek yolu doğal yöntemlerdir. Teknoloji gelişti tabiatın dengesi kaçtı. Vatandaş sinekten korunmak için binbir çeşit kimyasal ilaç kullanıyor. Aslında yaradılmış her canlının tabiatta bir görevi var. Elbette sineklerden korunacağız. Ancak kimyasal olarak korunmak isterken hem kendimize hem de çevremize zarar veriyoruz. Doğal yöntemlerle korunursak hiçbirşey zarar görmüyor. Bu nedenle fesleğen çiçeği tam bir çevre dostu" diye konuştu. 

Geçen yıl saksısı 2,5 TL olan fesleğenin bu yıl 3 TL'ye sattıklarını belirten İsmail Turan, vatandaşların genellikle 4 er saksı birden aldığını ve 4 saksı fesleğeni 10 TL'ye verdiklerini belirtti.