KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde şarampole yuvarlanarak takla atan otobüste 6 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

Kazadan yaralı kurtulan bir kadın ise başı ve yüzü kanlar içinde olmasına rağmen, "Yavrum nerede?" diye feryat ederek, çocuğunu aradı. Sağlık görevlilerin çocuğunun hastanede olduğunu söylemesine rağmen ve sinir krizi geçiren genç anne ambulansla hastaneye kaldırıldı.Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında Konya- Ereğli Karayolu'nun 40'ıncı kilometresinde meydana geldi. Karapınar İlçesi'nin Gölören, İkizler ve Yeşilyurt köylerinden, Ereğli'ye yolcu taşıyan sürücüsü henüz tesbit edilemeyen 42 L 3805 plakalı otobüs, yağmurun da etkisiyle kontrolden çıktı, şarampole uçarak takla attı. Kazada, 6 kişi öldü, 5'i ağır 23 kişi yaralandı. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine ambulanslar sevk edildi. Ölenlerin kimlik tesbit çalışmaları sürerken, bir çocuğun cesedi kazadan sonra, otobüs altında bulundu. Kazadan yaralı olarak kurtulan genç bir kadın, "Benim yavrum nerede?" diyerek otobüsün çevresinde ve gelen ambulansta kızını aradı. Sağlık görevlilerinin kızının hastanede olduğu söylemesi üzerine sinir krizi geçiren kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ereğli Kaymakamı İbrahim Ballı, hastaneye giderek, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Anıl Serin'den bilgi alıp, yaralıları ziyaret etti.

KIZININ ÖLDÜĞÜ SÖYLENEMEDİ

Gözü yaşlı anne, sağlık görevlilerince kızının hastanede yaralı olduğu söylenerek ambulansa alınmıp, tedavi edilmek üzere Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bahtişan Seyhan'ın kızı Nehir'in kazada hayatını kaybettiği belirlendi. Doktorlar, genç anneye henüz kızının öldüğünü söylemedi.

Bahtişan Seyhan'ın iki çocuk annesi olduğu diğer çocuğu 6 aylık, Serdar Efe Seyhan'ın kazayı yaralı olarak atlattığı ve aynı hastenede tedavi altında tutulduğu öğrenildi. Bahtişan Seyhan, yaşadıklarını tedavi gördüğü hastanede DHA'ya şöyle anlattı:

"Karapınar'dan otobüse bindik. Doktora gidiyorduk. Yanımda 2 çocuğum vardı. Araba kaymaya başladı. Ne olduğunu anlamadık. Bir anda araba yoldan çıktı. Şoka girmişim. kaza sonrası oğlum Serdar Efe yanımdaydı, camdan onu bir yolcuya uzatıp, kurtardım. Sonra kızımı aramaya başldım. onu bir türlü bulamadım. Hastanede olduğu söylenince beni de hastaneye getirdiler. Henüz kızımı göremedim. "dedi.

Otobüs sürücü, Ethem Akçuran, 8 ayrı köyden yolcu aldığını ve Ereğli'ye gittiğini söyledi. Akçuran, "Yağmur yağışı nedeniyle yol kaygandı. Otobüs bir anda kontrolümden çıktı."dedi.

ÇOĞU ÖĞRENCİ

Ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve büyük bölümü öğrenci olan yaralıların isimleri şöyle: İdris Aydoğan (17), Fahri Emre (14), Mehmet Bayar (19), Mahir Sezer (18), Batuhan Eken (14), Hafize Beydilli (18), Emrah Tanrıkule (12), Huriye Çığlı (44), Döne Selçuk (49), Etem Akçuran (55), Bahtişan Seyhan (18), Cemil Yaşa (15), Fatih Emre (14), Halil İbrahim İsen (15), Sevgi Çığlı (5), Vicdan İlerler (44), Yakup Naras (22), Emrah Tarıkulu (22), Mustafa Çelik (57), Muradiye Erten (23), Tayyar Yavuz (29), Fahriye Emre (14) ve henüz kimliği tesbit edilemeyen 1 yaşında çocuk.

Milliyet