Ferrari, "Bunu Emre de, Quaresma da duydu. Eğer Emre takım arkadaşını korumazsa Lugano'yu dava edebilirim" dedi. Beşiktaş'ın İtalyan futbolcusu Matteo Ferrari isyan etti. İtalya ve İngiltere gibi büyük liglerde forma giydiğini ve kariyerinde ilk kez böyle bir kırmızı kart gördüğünü belirten Ferrari, maç bitiminde derdini Beşiktaş'ın tek İtalyanca bilen oyuncusu Quaresma'ya anlatmaya çalıştı. Uruguaylı oyuncunun maç boyunca İtalyanca küfür ettiğini, bunu Emre'nin de duyduğunu Q7'ye anlatan Ferrari, Lugano'nun Emre'nin uyarılarına göz kırparak karşılık verdiğini belirtti.

Hocası da destek verdi

Ferrari, İtalyan pasaportu da taşıyan Fenerli oyuncunun kendisi dahil tüm ailesine sadece İtalyanca değil İspanyolca, Portekizce hatta İngilizce küfür ettiğini, kendisini kışkırtmak için her yolu denediğini iddia etti. Yumruk ve çimdik darbeleri ile vücudunun üst kısmının morardığını dile getiren Ferrari, eğer Emre takım arkadaşını korumazsa Lugano'yu dava etmeyi bile düşündüğünü sözlerine ekledi. Quaresma ise küfürleri duyduğunu ve böyle bir dava açılması durumunda İtalyan oyuncu lehine ifade vermeye bile hazır olduğunu söyledi. Beşiktaşlı diğer oyuncularla birlikte Schuster de maç sonrası "Lugano'nun olduğu yerde provakasyon da vardır" diyerek oyuncusuna destek verdi.

DAKİKASI 5 BİN 192 TL

2009-2010 sezonun başında İtalya'nın Genoa takımından 4.5 milyon euro bonservis bedeli verilerek transfer edilen Ferrari, sahada az kalmasına rağmen Türkiye'nin en çok kazanan futbolcularının başında geliyor. İtalyan oyuncu Siyah-Beyazlı kulüpten yıllık 2.5 milyon euro alıyor. Ferrari, geçtiğimiz sezon 23 lig, 1 Süper Kupa, 6 şampiyon Ligi olmak üzere toplam 30 maçta mücadele etti. 2601 dakika sahada kaldı. Aldığı yıllık ücretini TL karşılığı 5.000.000. Bu parayı sahada kaldığı dakikaya bölersek İtalyan oyuncunun geçen sezon saha içindeki dakikası bin 922 TL'ye geliyor.

Oturduğu yerden

Ferrari bu sezon sadece 13 maçta forma giydi. Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı kart ile bu sezonun sonu kadar büyük bir ihtimalli forma yüzü göremeyecek. Oynadığı 13 karşılaşmada sadece 963 dakika sahada kaldı. Yani hırçın futbolcunun saha içindeki dakikası 5 bin 192 Tl geliyor.

bugün