AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ferhat gibi dağları delerek buralara geldik. Buradan geriye gidiş olmayacaktır. Herkes huzur ve güven içinde olsun, herkes müsterih olsun'' dedi.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Asya Termal Otel'de yapılan 12. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın sonunda bir konuşma yaptı.

HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Toplantıda iç ve dış gelişmeleri ele aldıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu seferki istişare toplantımız, içinden geçtiğimiz süreç sebebiyle daha anlamlı, daha duygusal, atmosferi çok daha yoğun bir toplantı oldu. Milletvekillerimize bu içtenlikleri için bu heyecanları için bütün şartlarda Türkiye sevdasından zerre kadar uzaklaşmadıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Ferhat gibi dağları delerek buralara geldik. Buradan geriye gidiş olmayacaktır. Herkes huzur ve güven içinde olsun, herkes müsterih olsun. Türkiye'nin meselelerine bütün dikkatimizle sahip çıkmaya, çözüm üretmeye devam edeceğiz. Bu toplantı bize gösterdi ki AK Parti çatısı altında toplananlar kendi menfaatlerinin peşinde değil, milletin hizmetinin peşinde koşan idealist insanlardır. Bizler aksi yönde davranmamızı bekleyenler bugüne kadar hep mahcup oldular, bundan sonra da mahcup olmaya, hayal kırıklığı yaşamaya devam edeceklerdir.

Sağduyudan uzaklaşacağımızı, hissi davranacağımızı düşünenler, yanıldılar, telaşa kapıldılar. Onlar, bizim ülke sevdasıyla kurduğumuz bu binayı, ilk sarsıntıda yıkılacak, temelsiz bir yapı zannediyorlardı. Gördüler ki bu binanın temelinde, millet vardır, memleket vardır, Türkiye vardır. Bu hareketin harcında sevgi vardır, azim vardır, kararlılık vardır. Buradan onlara diyorum ki boşuna uğraşmayın. Temelinde millet olan bina asla sarsılmaz. Hepimiz için zorlukları olan bir dönemden geçtik, geçiyoruz. Bu sürecin başından bugüne kadar gösterdiğiniz dirayetli, sağlam, sabırlı ve kararlı duruş için hepinize teşekkür ediyorum, AK Parti mensubiyeti taşıyan insanların sadece aynı çatı altında siyaset yapan insanlar olmadığını, bunun yanında aynı ideallere inanan, aynı sevdayı yüreklerinde taşıyan nimeti de külfeti de beraberce yaşayan gönüldaşlar olduğunu da gösterdiniz.

VEKİLLERE ÖVGÜ

Milletimiz siyaseti yeniden meselelerin çözüm adresi olarak görmeye başladıysa, siyasete itibarını iade ettiyse bu herkesten çok sizin eserinizdir. Bu ülkenin sahipsiz olmadığın siz gösterdiniz. Bu ülkenin meselelerinin çözümüne talip oldunuz, bu milletin ideallerini siz canlandırdınız. Aldığınız her oyun hakkını vermeye gayret ettiniz. Bu milletin hayır duasını alıyorsunuz, almaya devam edelim. inanıyorum ki daha çok uzun yıllar bu milletin umudu olmaya devam edeceğiz. Sizler millete hizmet etmek, bu ülkeyi aydınlık ufuklara taşımak için gereken her meziyete evvel Allah fazlasıyla sahipsiniz. Sizler bu ülkenin mutlu ve müreffeh geleceğinin mimarlarısınız.''

KISA SÜREDE ÇOK İŞ BAŞARDIK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu zamana kadar milleti bir şekilde daima dışlamış, demokrasiyi eğip bükerek, iktidarı kendi elinde tutmanın yolunu bulmuş olanlar, bugün bu devranın değişmesinden, düzenlerinin bozulmasından muzdariptir'' dedi.

Erdoğan, partisinin 12. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, AK Parti'nin siyasi tarih için kısa sayılabilecek bir zaman içinde önemli başarılara imza attığını ifade etti.

''Yolun en başında koyduğu kaidelere uyarak, millet iradesini iktidara taşımıştır. Bu zamana kadar milleti bir şekilde daima dışlamış, demokrasiyi eğip bükerek, iktidarı kendi elinde tutmanın yolunu bulmuş olanlar, bugün bu devranın değişmesinden, düzenlerinin bozulmasından muzdariptir'' diye devam eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Onlar Türkiye'nin büyümesini, dünyaya açılmasını, aydınlık ve müreffeh bir dünya ülkesi haline gelmesini, kendi çıkarlarına uygun bulmazlar. Niçin bunu istemezler? Çünkü böyle gelişmiş bir Türkiye'yi korkularla, vehimlerle, karanlık senaryolarla ellerinde tutma şansları yoktur.

Milletin değişim talepleri, bu hızla hayata geçmeye devam ederse, değişemeyenlerin geride kalacakları açıktır. 6 yılda gelişme yolunda mesafe alan bir toplum 10 yılda, 20 yılda hangi mesafelere ulaşır şöyle bir düşünün. Türkiye ne zaman bir atılım gerçekleştirmenin eşiğine gelse, ne zaman ilerleme iradesi gösterse, ne zaman toparlansa bu bayat senaryolar, mutlaka raflardan iner. Neden iner? Çünkü bu millet başarmaya gerçekten muktedirdir. Bu ülke bir dünya devi olmak için gerekli bütün imkanlara gerçekten sahiptir, yeter ki iyi yönetilsin, yeter ki adaletle, demokrasiyle, millet iradesine dayanarak yönetilsin.

AK Parti hükümetinin başarısının altında yatan sır, buradadır. Güven ve istikrarı koruyabilen, demokrasi çıtasını yükseltebilen bir Türkiye, az zamanda ne kadar yol alabileceğini göstermiştir.''

''BU KOŞU ENGELLENEMEZ''

Türkiye'nin, muasır medeniyetler hedefine koştuğunu, bu koşunun engellenemeyeceğini ifade eden Erdoğan, ''Geçen 6 yıla yakın zaman, bunun ispatıdır. Bu ülkenin huzur ve istikrarına zarar verecek her hareketten, her davranıştan herkesin özenle sakınması gerekiyor'' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu ülkeye tek bir çivi çakmadan, bu milletin hafızasında tek bir eser bırakmadan siyaset sahnesinde 40 yıl yer işgal edenler, her gün gelişen, büyüyen, değişen bir Türkiye'de kendilerine rol bulabilirler mi? Bulamazlar.

Bütün meselelerinin, siyasetin çözüm üretmesi ve demokrasinin işlemesiyle çözülmekte olduğunu gören insanlarımız, bu kifayetsizlere yer verir mi? Vermez. Peki hal böyle iken o kifayetsizler 40 yıllık bozuk düzenin bozulmasını ister mi? İstemezler. Ama Türkiye değişim rotasına girmiştir, bunun kararını vermiştir. Türkiye kalkınma, gelişme rotasında yürümektedir. Bu yolda geriye dönüş olmayacaktır. Hiç şüphem yoktur, bu milletin değişimine, gelişimine ayak uyduramayanlar, inanın nasıl şu ana kadar siyaset sahnesinden tek tek silinip gidiyorsa, şu an mevcut olanlar da silinip tek tek bu sahneden çekilip gidecektir.

Allah ömür verirse, milletin hızına yetişemeyenlerin, demokrasiye ve millet iradesine saygısı olmayanların, milletin hedef ve beklentilerine sağır kalmakta ısrar edenlerin yine millet eliyle tedavülden kaldırıldığını hep birlikte göreceğiz.

3 Kasım'da, 22 Temmuz'da nasıl gördüysek, önümüzdeki seçimlerde de göreceğiz. Kendi ihtiyaçları, kendi menfaatleri, kendi iktidarları için bu ülkenin istikrarını, hatta güvenliğini rahatça gözden çıkarabilenlerin bu milletin yakasından nasıl düşeceğini zaman gösterecek. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye, hızını kesen bu ağırlıklardan mutlaka kurtulacak. Bütün gücü ve enerjisi ile hedeflerine koşacak. Peki bunu ben neye güvenerek söylüyorum. Sizlerle bu yolculuğa çıktığımız ilk gün neye güveniyorsam, bu gün de aynı şeye güveniyorum. Türkiye'ye güveniyorum, asırlar boyunca yaşadığı onca zorluğa rağmen daima ayakta kalmış olan milletime güveniyorum. Türkiye sevdasıyla heyecanımıza heyecan katan dinamik kadromuza güveniyorum.''

'YERE SAĞLAM BASIYORUZ''

Değişik ülkelerden gelen siyasilerin kendilerine, örgütlenmelerini ve çalışma yöntemlerini sorduklarını anlatan Erdoğan, siyasette katılımcılığın gereği olarak, bütün milleti siyasette seferber eden bir anlayışın temsilcileri olduklarını söyledi.

Erdoğan, ''Farkımız burada, onun için bu millet, bu medeniyet, çağdaşlaşma yolculuğunu er ya da geç tamama erdirecektir. Bu millet, bu bayrağı yere düşürmeyecektir. 'Beraber yürüdük bu yollarda' derken bunu anlatıyoruz. Bu şarkı burada bitmez' derken bunu söylüyoruz. Çünkü bu şarkı, Ahmet'in Mehmet'in şarkısı değil, bu şarkı milletin şarkısıdır. Bu şarkı Türkiye'nin şarkısıdır. Bundan dolayı biz yere sağlam basıyoruz. Milletimize inanıyoruz, güveniyoruz. Milletimiz de bize inanıyor, güveniyor ve onun için hedefe, maksuda er ya da geç ulaşacağız '' dedi.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI

İstanbul'da yapılan Türkçe olimpiyatlarının çok anlamlı olduğunu da ifade eden Erdoğan, bugünkü toplantı nedeniyle bu etkinliğe katılamayacağını dile getirdi.

Erdoğan, ''Türkiye'nin gelişmesine, bir dünya ülkesi haline gelmesine kim katkıda bulunursa biz bundan memnuniyet duyarız. Biz yapılan işin doğru olup olmadığına bakarız. Türkçe olimpiyatlarının bu anlamda ilgi ve desteği hakkettiğine inanıyorum'' dedi.

Olimpiyatların ödül törenine Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılacağını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bugün dünya üzerinde barışın savaşlar karşısında, sevginin nefret karşısında, dostluğun düşmanlık karşısında zorlanıyor olması asla kültür ve medeniyetler arasındaki farklılıklara bağlanamaz.

Bu farklılıkları bir çatışma sebebi haline getiren kültürler arası diyaloğun zayıflaması, ülkeler arası köprülerin yıkılması, dünya meselelerinin ortak bir zeminde konuşuluyor olmamasıdır. Dünya üzerinde yaşanan bütün çatışmaların, savaşların, anlaşmazlıkların, sıkıntıların temelinde diyalog, sevgi, karşılıklı anlayış eksikliği vardır. Bu boşluğu geçmişten kalan ön yargıların dolduruyor olması insanlığın müşterek geleceği adına hepimizi düşündürmesi gereken bir tehlikedir. Bu tür etkinliklerin bugün en fazla ihtiyaç duyduğumuz dostluğa, sevgiye, barışa, karşılıklı ön yargıların aşılmasına önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Katılan herkesi kutluyor, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Türkçe dilinde yarışan bütün misafirlerimizi sevgiyle selamlıyorum.''

Erdoğan, 12. İstişare toplantısına katılarak görüşlerini paylaşan arkadaşlarına, milletvekillerine, kadın ve gençlik kolları ile kurucu üyelerine teşekkür etti.

aa