Kuşadası ilçesinde yaşayan İngilizler, eski York Düşesi Sarah Ferguson'un yaptığı gizli çekimlerin gerçeği yansıtmadığını savunarak büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
Ev satın alarak Kuşadası'na yerleşen Britanyalılar ile Britanya dostları tarafından kurulan Kuşadası Anglo Turkish Club tarafından Sarah Ferguson'un yaptığı gizli çekimler ve açıklamalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Kuşadası Anglo Turkis Club tarafından düzenlenen basın toplantısına Dernek Başkanı Hüseyin Kahveci ile Komite Başkanı Romin Wilkinson, Marc Davis ve Jack Snoddy isimli İngilizler ve kulüp üyeleri katıldı.
Büyük çoğunluğu Kuşadası Özürlüler Derneği'nin gönüllü destekçisi olan kulüp üyesi Kuşadalı İngilizler, Ferguson'u gerçekleri görmek için Kuşadası'na davet etti.
Dernek Başkanı Hüseyin Kahveci, eski York Düşesi Sarah Ferguson'un, SHÇEK'e bağlı Saray Rehabilitasyon Merkezi'nde yaptığı gizli çekimlerin kulüp üyelerini üzdüğünü ifade etti. Kahveci, 3 yıl önce Kuşadası'nda yaşayan İngiliz vatandaşlarıyla bir araya geldiklerini ve "Anglo Turkish Club"ı kurduklarını anımsattı. Kulüplerinin ilçedeki Özürlüler Derneği'nin eksikliklerini tamamladığını belirten Kahveci, "Sarah Ferguson'un yayınlattığı haberler 2 bin İngiliz kulüp üyemizi çok üzdü. Onlardan gelen taleple
bugün burada toplanarak Sarah Ferguson'u, yanlı ve yanlış haberinden dolayı protesto ediyoruz. Bu yayınların Sarah Ferguson'un bizzat kendi vatandaşları tarafından protesto edildiğini tüm dünya bilmelidir" dedi.
Yeminli mali müşavirlik yaptığı İngiltere'den emekli olduktan sonra Kuşadası'na yerleşen Robin Wilkinson ise, Türkiye'de, İngiltere'de olmayan özürlü rehabilitasyon merkezlerinin bulunduğunu belirterek, "Kötü gördüğü bir şeyi abartarak yayınlayan Sarah Ferguson'u Kuşadası'na davet ediyoruz. Oysa Türkiye bu konuda İngiltere'den çok ileride. Türkiye'de yapılan çalışmaların yüzde 10'u bile İngiltere'de yok. Kendisi eminiz ki bazı art niyetli emellere alet olmuştur. Bizler Türkiye'de yaşayan İngiliz
vatandaşları olarak bu durumu protesto ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye'ye yerleşmeden önce İngiltere'de daha önce özürlü çocuk geliştirme uzmanı olarak görev yapan Mark Davis ise Ferguson'u protesto ettiğini belirterek, "Bunlar gerçek değil. Bizler Kuşadası'nda hala daha özürlülere destek olmak için çalışıyoruz. Buraya gelsin ve gerçekleri görsün" diye konuştu.
Evinde 16 yıl boyunca özürlü çocuk bakan Jack Snoddy ise İngiltere'nin bu konuda Türkiye'nin son derece gerisinde kaldığını belirterek, şunları söyledi:
"Ferguson gerçekleri saptırmış. Kendisini kınıyorum. Bu yapılan büyük haksızlık. Burada bizler Kuşadası Özürlüler Derneği ile birlikte çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Gelsin ve gerçekleri görsün. Spekülasyonların kimseye bir faydası yok."