F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım"a Arda Turan"dan yanıt geldi: “Beni F.Bahçeli yapacak para birimi yok.” 22 Haziran akşamı Hello! dergisinin yemeğinde F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım"ın, G.Saray Başkanı Adnan Polat"a yaptığı “15 milyon Euro"yu al, Arda"yı ver” teklifine milli yıldızın cevabı da oldukça manidar oldu!

PEKİ Arda Turan bu sözü kime söyledi? Hemen söyleyelim, yöneticisi Haldun Üstünel"e... G.Saray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel milli futbolcunun bu düşüncesini önceki akşamki yönetim kurulu toplantısında diğer arkadaşları ile paylaştı... Salı akşamı Mecidiyeköy"deki G.Saray"ın merkez binasında yönetim kurulu toplantısında Aziz Yıldırım"ın şok teklifi Polat ve Üstünel tarafından herkese anlatıldı.
POLAT arkadaşlarına bilgi verirken “Böyle bir teklif aldık ve kabul etmedik” derken devreye giren Üstünel bombayı patlattı:

“BEN bu durumu Arda ile konuştum... 15 milyon Euro"luk teklif aldığımızı söyledim. Bana aynen yanıtı şu oldu: “Beni F.Bahçeli yapacak para birimi yok.”

BU söz üzerine G.Saray yönetimi kurulu üyeleri arasında alkış tufanı koptu, 21 yaşındaki yıldız oyuncunun düşünceleri yöneticilerini oldukça memnun etti.. En çok sevinen ise Hello!"nun gecesinde Yıldırım-Polat diyaloğuna “Arda iyi bir G.Saraylı"dır.. Zaten biz bıraksak bile F.Bahçe"ye gelmez” sözleriyle dahil olan Haldun Üstünel"di...

SİTEDEN YALANLAMA
Milli oyuncu F.Bahçe"ye transferiyle ilgili olarak, “Ben bu konuyla ilgili konuşmayacağım. Ama mevzu bahis bile olamaz” yorumunu yaptı. Bu arada Arda"nın internette “Benim parayla pulla işim olmaz. Benim yolum belli, Avrupa. F.Bahçe"ye gitmem” iddiasıyla ilgili Arda, kulübün resmi sitesinden şu açıklamayı yaptı:

“BAZI internet sitelerinde ”Arda konuştu.. Yıldırım"ın teklifine nasıl yanıt verdi?“ başlığı altında yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Hiçbir medya mensubu ve internet sitesine herhangi bir açıklamam olmadığı gibi G.Saray"ın getirmiş olduğu konuşma yasağı ile ilgili ihlalim söz konusu değildir. Benimle herhangi bir şekilde konuşmadan bu tip hayâl ürünü sözleri yayanlara itibar edilmemesini rica ederim.”

"ALLAH NASİP ETMESİN"

BU arada Arda geçmişte F.Bahçe ile ilgili sorulara net yanıtlar vermişti. 8 Haziran 2009"da Habertürk"te Saba Tümer"in programına çıkan Arda, Tümer"in “F.Bahçe ve Beşiktaş"ta oynar mısın?” sorusuna “Allah Türkiye"de G.Saray"dan başka bir kulüpte oynamayı nasip etmesin” demişti.

"Arda ruhumuz, ruh da satılmaz"

G.SARAY Başkanı Adnan Polat, Arda konusuna son noktayı koydu: Arda G.Saray"ın ruhu ve sembolü. Ruh parayla satılmaz... Mehmet Ali Birand"ın sunduğu Kanal D Ana Haber Bülteni"ne konuk olan Polat, “Konu o akşam kapandı. Arda"nın satılmayacağını belirttim. Ama bugün (dün) baktım ki, gazete ve televizyonlarda Arda"nın transfer olup olamayacağı konuşuluyor. Arda, bir süre daha G.Saray"a hizmet edip, belirleyeceğim bir Avrupa kulübüne gidecek. Kariyer planlamasını ben yapacağım” dedi.

SÜRPRİZLER OLACAK

POLAT ayrıca transfer konusunda şu açıklamayı yaptı: “Sürprizlerimiz olacak. Daha transferin başındayız. Plandığımız bir şekilde transferlere devam edeceğiz. İhtiyacımız olan 1 ya da 2 oyuncu daha alarak transferi kapatacağız. Şu an 3-4 ülkede yönetici arkadaşlarımız görüşmelere devam ediyor.”