BÜYÜK hedefler koyarak kendine çetin bir yol çizen F.Bahçe"de haraketli bir gün geride kaldı. Sarı-lacivertli yönetimin Kanoute ile başlayan pivot santrfor arayışlarında sonuçlanma aşamasına gelen ilk isim Schalke"nin 1.89 boyundaki kulesi Kevin Kuranyi oldu. Kuranyi"nin transferiyle Avrupa çapında 3 golcüye -Güiza, Semih, Kuranyi- sahip olacak F.Bahçe"nin çift forvetle sahaya çıkan bir teknik direktörle anlaşması gündemin bir diğer maddesi.

MALİYET 20 MİLYON

BUNDESLIGA"DA bu sezon attığı 13 golle takımının en skorer ismi olan Brezilya asıllı Alman golcüyü temsil eden ROGON Şiketi -Roger Wittmann"ın şirketi- adına İstanbul"da bulunan Abdullah Cila, F.Bahçe yönetimiyle prensipte anlaştı. Sarı-lacivertli yönetim yıldız oyuncu için 12 milyon Euro bonservis bedeli ödemeyi kabul ederken 3 yıllık mukavele isteyen futbolcunun yıllık maliyeti de 3 milyon Euro olacak. Yani F.Bahçe, Güiza"nın ardından üst üste 2. yıl maliyeti 20 milyon Euro"nun üzerinde bir transfer gerçekleştirmiş olacak.

RIJKAARD BEKLİYOR

İLK olarak Seri A"da golcü arayışlarına başlayan sarı-lacivertlilerde ani gelişen bu "Kuranyi vakası" F.Bahçe"nin hoca arayışlarında da belli bir mesafe katettiğini ortaya koydu. Kanarya, geçtiğimiz hafta Türkiye"ye gelip "Büyük bir takımla görüşmek için burdayım" diyen Frank Rijkaard konusunda da ilerleme kaydetti. Aragones ile yolların ayrılacağı günbegün netleşirken Hollandalı teknik adamın Türkiye"deki temsilcisine yetki belgesi gönderdiği ortaya çıktı. Avrupa"nın ünlü hocalarıyla görüştüğünü itiraf eden Aziz Yıldırım da Barcelona ile Şampiyonlar Ligi mutluluğu yaşayan Rijkaard"a sıcak bakıyor. Yıllık net 4 milyon Euro ve en az 3 sene sözleşme isteyen Rijkaard konusunda F.Bahçe tarafındaki tek endişe Türkiye"yi tanımayan bir hocayla üst üste 3 sene şampiyonluk sözünün tutulamama ihtimali...