AYDINPOST ÖZEL/Filiz ÖZDEMİR-Esnaf, özellikle Türkiye’nin en çok taraftara sahip takımı olan Fenerbahçe’nin ligden düşürülmesi durumunda gelecek sezon için Lig Tv üyeliklerini yenilemeyeceğini ifade ediyor. Aydın’da konuyla ilgili görüşünü aldığımız kahvehane sahipleri, iddia bayisi ve Lig Tv Aydın yetkili bayisi şunları söyledi:

 

Ersan Tekten (kahvehane sahibi): Fenerbahçe ligden düşürülürse müşteri kaybına uğrayacağımız kesin. Böyle bir şey olursa önümüzdeki dönem Lig Tv üyeliğimi yenilemeyeceğim. yıllık üyelik 9 bin TL. Fenerbahçe olmazsa maliyetini bile çıkarmayacak. Çünkü Fenerbahçe en çok taraftarı olan takım. Onun maçlarının olduğu günler müşteri sayısı ikiye katlanıyordu. Bu kahvehane bizim ekmek kapımız ama yine de  eğer iddialar doğruysa suçlular cezasını  çeksinler.

Mustafa Ersal Aça (iddia bayisi): Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş olmazsa lig de olmaz. Bizim işlerimiz de büyük oranda düşer; hatta bitme noktasına gelir. Türk futbolunda şike yeni bir şey değil. 1958’den beri var. Ama kişilerin hataları klüplere mal edilmemeli.

Veli Bayrak (Lig Tv Aydın Yetkili Bayisi): Fenerbahçe ve diğer takımlarla ilgili şike iddiaları gündeme geldiğinden beri üyelik satışlarımız  yarıya düştü. Eğer üç büyük takım ligden düşürülürse bizim de işimiz bitme noktasına gelir. 5 bin civarında ev, 200 civarında da ticari üyeliklerimiz vardı.  İddialar doğruysa şike yapanlar düşürülsün. Adalet yerini bulsun. Çünkü parası olan takımlar şike yaparak küçük takımların haklarını yiyorlar. İtalya’da Juventus gibi bir takım şike nedeniyle ligden düşürüldü.

Ahmet Alpdoğan (kahvehane sahibi): Fenerbahçe ligden düşürülürse müşteri sayımız büyük oranda düşer.  Lig Tv üyeliğinin yıllık maliyeti 9 bin TL. Böyle bir şey olursa üyeliğimi kesinlikle yenilemem. Çünkü ligde büyük takımlar olmazsa bu maliyeti çıkarmamız mümkün değil. Üstelik maçlar için aldığım dev ekran televizyonlara 10 bin TL’den fazla para harcadım. Eğer bu iki büyük takım ligden düşürülürse zararımız çok büyük olur.  Şike iddialarının neden şimdi gündeme geldiği de bana kalırsa  düşündürücü. Çünkü amatör liglerde bile şike yapıldığı zaten bilinen bir şeydi. Fenerbahçe en çok taraftarı olan takım. 6. sırada oldukları zaman bile FB maçları olduğu günler kahvehanemiz dolup taşıyordu. Kişilerin hataları kulüplere mal edilmesin.

iddia.jpg