New York eyaleti birinci amatör ligde şampiyonluğu garantileyen ve şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe USA, grubunda en yakın rakibine 11 puan fark attı. Fenerbahçe USA futbol takımı 2011 sezonunda tamamen profesyonel olan USL(Amerikan Futbol Ligi) ikinci liginde mücadele edecek.

Fenerbahçe USA futbol takımı ABD"de tarih yazdı. New York birinci amatör kümede son iki yıldır mücadele eden Fenerbahçe USA takımı, ABD ikinci futbol liginde mücadele etme hakkı kazandı. New York eyaleti birinci amatör ligde şampiyonluğu garantileyen ve şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe USA, grubunda en yakın rakibine 11 puan fark attı. Fenerbahçe USA futbol takımı 2011 sezonunda tamamen profesyonel olan USL(Amerikan Futbol Ligi) ikinci liginde mücadele edecek.

Amerikan Futbol Federasyonu"nun, üstün başarıları ve iki yılda yakaladığı büyük çıkış nedeniyle takdir hakkını kullanarak ikinci lige dahil ettiği Fenerbahçe USA futbol takımı, iki yılda amatör ligden profesyonel lige yükselişiyle ABD"de tarih yazdı.

Fenerbahçe USA"nın, Amerikan ikinci liginde New York eyaletini ve ABD"de yaşayan tüm Türkleri ve Türkiye"yi temsil edeceğini belirten Fenerbahçe USA yöneticileri, “Hedef ABD birinci ligi” dedi

USL İKİNCİ LİGE YÜKSELMEK BÜYÜK BAŞARI

Fenerbahçe USA Sportif aktiviteler sorumlusu ve kuruluşundan itibaren amatör olarak takımın teknik direktörlüğünü yapan Larry Suaip Tiyaloğlu ise ANKA"ya yaptığı açıklamada iki yıl New York Birinci Amatör Liginde mücadele ettikten sonra yüzlerce takımın arasından USL İkinci ligine yükselmenin çok büyük bir başarı olduğunu söyledi. Tiyaloğlu, “İkinci lige çıkmak için yıllardır yüzlerce takım mücadele veriyor. Yunanların, Polonyalıların, Koreliler, İspanyolların bu mücadelede ipi göğüslemek için 20"şer, 30"ar takımları var ve yıllardır mücadele ediyorlar. Biz bu takımların arasından sıyrılıp iki yıl içerisinde büyük bir mucize yarattık. Burada Fenerbahçe USA yönetim kurulu üyesi ve eski başkanı Ekmel Anda"ya çok şey borçluyuz, bana ve takıma inandı ve bize maddi manevi desteğini verdi” diye konuştu.

Tiyaloğlu, Fenerbahçe USA formasını giyen futbolcuların büyük çoğunluğunun Türk oyunculardan kurulu olduğunu belirterek, “Yunanlı, Hırvat, Koreli, Güney Amerikalı oyuncularımız da var. PAF takımımız var. Ayrıca, 30 yaş üstü futbol takımımız New York"ta namağlup lider. Geniş bir kadromuz var” dedi.

TÜRKİYE"DEN DE YENİ TRANSFERLER GÜNDEMDE

Tiyaloğlu, amatör lig şartlarında mücadele eden takımın profesyonel lige geçişinde teknik direktör başta olmak üzere, yeni futbolcu transferleri yapacaklarını belirterek, “En kısa zamanda çalışmalara başlayarak başta teknik direktör sorunumuzu çözeceğiz, daha sonrada yeni teknik direktörümüzün istekleri doğrultusunda yeni oyuncular transfer edeceğiz. Türkiye"den çeşitli transferler yapabiliriz. Bu güne kadar ben takımı çalıştırıyordum ama benim lisansım ikinci ligde mücadele edecek bir takımı çalıştırmak için yetersiz. İkinci ligde başarılı bir şekilde mücadele edebilmemiz için iyi bir teknik direktör ve iyi bir futbolcu kadrosuna ihtiyacımız var” dedi.

AMAÇ TÜRK TOPLUMUNU BİRLEŞTİREREK GÜÇLENDİRMEK

Fenerbahçe USA Derneğinin kurucusu, eski başkanı ve yönetim kurulu üyesi Ekmel Anda, “İki yılda gerçekleşen bir mucizedir” dedi. Anda, “Biz amatör bir ruhla takımımıza sahip çıkan Tiyaloğlu"na inandık. İnsanüstü bir mücadele gösterdi. Gecesini gündüzüne kattı ve takımımızı ikinci lige çıkarttı. Fenerbahçe USA artık ABD"de profesyonel bir ligde oynayan takım unvanını elde etti. Bu takım hepimizin, Fenerlisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, İstanbulsporlusu, bu takım artık ABD"deki Türkleri içlerindeki futbol sevgisiyle de bütünleştirecek, birleştirecek. Benim en büyük idealim ABD"deki Türklerin birleşmesi ve güçlenmesi bu takım ABD"deki tüm Türklerin takımıdır, inanıyorum ki 15 bin kişilik stadımızı, Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, diğer tüm takımların taraftarları olarak tamamen dolduracağız, ABD"de yaşayan Türklerin takımı olarak ikinci ligde başarılı olmak için kenetleneceğiz” dedi.

ABD"de Birinci ligde oynamak için yeni bir mucize yaratmanın gerektiğini belirten Anda, “ABD"de birinci ligde oynamak için çok ciddi bütçeler gerekiyor, büyük seyirci kapasitesi olan kendi stadınızın olması şart imkansız görünse de Türk toplumu olarak kenetlenirsek bu başarıyı da elde edebileceğimiz görüşündeyim” diye konuştu.

TAKIMA İKİNCİ LİG HEDİYESİ, ÖZEL FENERBAHÇE OTOBÜSÜ

Anda, ikinci ligde mücadele etme hakkı kazanan Fenerbahçe USA takımının profesyonel şartlara geçmesi için tüm maddi ve manevi imkanları takıma sağlayacaklarını belirterek, “İlk olarak takımın seyahatlerinde kullanması için bir otobüs satın aldık. Üzerinde Fenerbahçe USA yazacak, sarı laciverte boyanacak. Bu otobüsü de Mayıs ayında yapılacak Türk Günü Yürüyüşü"nden geçireceğiz, bu takıma bizden bir ikinci lig hediyesi” dedi.

ABD FUTBOL FEDERASYONU"NDAN 100 BİN DOLAR DESTEK

USL ikinci lige yükselen Fenerbahçe USA Futbol takımı Amerikan Futbol Federasyonu"ndan ikinci lige yükselmesinin ardından yaklaşık 100 bin dolar para alacak. Fenerbahçe USA"in Amerikan profesyonel futbol ligine yükselmesinin ardından, federasyon yetkilileri kulüpten bazı kriterlere uymaları gerektiğini bunların başında da en 15 bin kişilik seyirci kapasitesi olan bir stat olduğu öğrenildi. Amerikan Futbol Federasyonu"nun profesyonel lige geçiş için birçok kriterler aradığını ve Fenerbahçe USA"e 2011 sezonuna kadar eksikliklerini tamamlaması için zaman verildiği öğrenildi.

FENERBAHÇE USA, ABD AMATÖR TAKIMLAR KUPASINDA DA FİNAL YOLUNDA

New York eyaleti birinci amatör ligde şampiyonluğu garantileyen Fenerbahçe USA futbol takımı, geçtiğimiz hafta oynadığı kupa maçında Newfield SC"ünü 2-1 yenerek yarı finale kaldı. Fenerbahçe USA, Çarşamba günü başkent Washington"da Amerika Amatör Kulüpler kupasında final oynamak için sahaya çıkacak.

hürriyet