Trabzon'da 1959 yılında Ayasofya Mahallesi'nde Kanarya Spor Gençlik Kulübü olarak kurulan ve daha sonra 1963 yılında isim değişikliğiyle Trabzon Fenerbahçe Spor Kulübü olarak amatör kümede mücadele eden Trabzon Fenerbahçe Spor Kulübü kapandı.
 
Trabzon Amatör Küme'de maddi imansızlıklar yaşayan sarı-lacivertli kulübün, genel kurul kararıyla kapatılmasına karar verdiği ve İl Dernekler Müdürlüğünce yapılan incelemeler sonucu kulübün kapatıldığı bildirildi.
 
Sarı-lacivertli kulübün son başkanı Ergin Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayı sonunda kulübün genel kurul kararıyla kapanması kararını aldıklarını ancak bunu Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışında yaşanan olaylar nedeniyle bir fırsatçılık yapmayıp gizli tuttuklarını belirtti.
 
Genel kurullarının Spor Toto Süper Lig'in bitimine rastladığını ifade eden Değirmenci, ''Kulübün kapanmasında birinci neden maddi sıkıntılar. İkinci neden ise ilgisizliktir. Ondan sonra üçüncü neden İstanbul Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki şampiyonluk yarışında yaşanan malum olaylardır'' dedi.
 
Her iki takım arasındaki şampiyonluk yarışının genel kuruldaki kişilere yansıdığını söyleyen Değirmenci, şöyle devam etti:
 
''Şampiyonluk kaçmıştı, nasıl kaçtığı da ortadaydı. Tabi ki kulübün kapatılmasının asıl nedeni bu değil ama bu da tuzu biberi oldu. Genel kurulda herhangi bir aday çıkmadı. Daha sonra kapanmasını oyladık ve kulübün kapanması kararını aldık. Dernekler masası da gerekli evrakları inceledi ve kulüp haziran ayında feshedildi.'' 
 
Değirmenci, önceki yıllarda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile de görüştüğünü belirterek, ''Kendisi beni aramıştı ve sohbet etmiştik. Eğer yardım talebi gelirse gerekeni yapacağını söylemişti. Ancak bu yönde bir talebimiz olmadı'' dedi.
 
Trabzon Fenerbahçe Spor Kulübü'nde 15 yıl başkanlık yapan Hakkı Salih ise yıllardır birkaç kişi kulübü ayakta tutmaya çalıştıklarını vurgulayarak, ''Daha sonra başkanlığı Ergin Değirmenci yaptı. Ona destek verdik. Tüm yük sırtımızdaydı. Biz de bu işi belli bir yere kadar götürebildik'' ifadesini kullandı.
 
Ayasofya Mahallesi'nden destek görmediklerine dikkati çeken Salih, ''Şu anda maalesef mahallede kulübün kapandığını bilenlerin sayı çok az. Bu yükün altından kalkamadık'' diye konuştu. (AA)