BAŞKAN Aziz Yıldırım"ın 3 yıllık şampiyonluk garantisinin ardından Daum"un arz-ı endam etmesi tarihe meraklılara Charles De Gaulle"ün Cezayir sorununu çözmesi için 15 yıl sonra geri çağrılmasını hatırlattı. Bizden söylemesi De Gaulle, Cezayir"in Fransa"dan kopuşuna razı olmuştu. Daum ondan inatçı çıkar mı? Bunu göreceğiz.
BREZİLYA Milli Takımı"nı andıran kadrosuyla Honved önüne çıkıyordu F.Bahçe. Maçtan önce Honved hocasının ve futbolcularının açıklamalarını okuduğumda, “Acaba ters totem mi yapıyorlar” diye düşünmedim değil. Koskoca Macar takımını oluşturanlar böyle mi konuşurdu? Bari yalandan bir şeyler söyleseydiniz. Tamam 16 takımlı Macar Ligi"ni 14"üncü bitirebilmişlerdi ama hemen de teslim olunmaz ki!

İLK düdükle beraber gerçek anlaşıldı. Adamlar boşuna böyle konuşmuyormuş. F.Bahçe fersah fersah ilerideydi. Zavallı Honvedliler arada topu kapıyor, umutlanıyor ama sonra kaptırıp küsüyorlardı.

14"TE F.Bahçe frikik kazandı. Yeni gelen Brezilyalılar"la birlikte topun başında bulunma ihtiyacı hisseden futbolcu sayısında fazlalık vardı. Yaşına hürmeten Carlos"a bırakıldı top. O da çat diye yerden köşeye gönderdi topu: 1-0. Ama golü atmanın bedeli sakatlıktı.

EĞLENCE İŞİ KAZIM"IN

22"DE Güiza"nın röveşatası üst direkten dışarı gittiğinde yine o kâbusun dönüp dönmediği şüphesi beyinleri kemirmeye başladı. 30"da bu şüpheyi ortadan kaldıran gol geldi. Arada bir seyirciyi eğlendiren hareketler yapma görevinden yararlı olma işine terfi eden Kazım, Gökhan"ı topla buluşturdu. Uçan bekin ortasına Güiza kafayı uzattı: 2-0.

Fenerbahçe-Honved



40"TA Honved savunması atağa çıkarken Emre ile karşılaştı. Onun soldan ortasında Güiza akıllı vurdu: 3-0. 61"de Kazım"dan Gökhan"a gelen top. Yine uçarak sıfırdan yapılan orta. Yerden gelen topa iyice coşan Güiza vuruyor: 4-0. 69"da Deivid"le ceza alanı içinde halı saha paslaşmaları yapan Alex klas bir plase gönderdi kaleye: 5-0. 78"de Zsolnai"nin kafası geldi: 5-1.

F.BAHÇE"DE kötü yoktu. Ama tabii ki savunmanın durumunu daha ciddi bir rakiple ölçebilirsiniz. Seyircisiz oynanacak rövanşın artık bir değeri de yok zaten. Yalnız şu Gökhan"a ne diyeceğiz? Hangi övgü sözcükleri gidecek onun hünerlerine? Terim"in de Gökhan"ı izleyip keyiflendiğini hissediyorum.

Daum: Golyatör Güiza

GOL şov ile resmi sezon açılışını yapan F.Bahçe"de teknik direktör Christoph Daum alınan farklı skora rağmen henüz istenilen tempoda olmadıklarını itiraf ederken İspanyol golcü Güiza"ya övgüler yağdırdı: “Yüksek tempoyla oynadığımız dönemde beni sevindiren ve hoş pozisyonlar gördük. Daha çok rakibin sahasında oynayıp iyi pozisyonlar yakaladık. Takımın koşma isteğini ve mücadele isteğini göstermesi benim için önemli. Bazı ufak hataları görmemiz gayet normal. Halen tam yüzde yüz hazır değiliz. Ama daha fazla pozitif şeyler gördüm. Bu gelecek için beni sevindiriyor

GÜİZA"YI gördük, apayrı bir golcü. İspanyolca tabirle "Golyatörümüz"ü gördük. Genel anlamda kanatlarımız iyi çalıştı. Daha önceki maça göre sağ kanat daha iyi çalıştı. Gökhan ile Kazım güzel şeyler yaptı ki öyle olmalı.

HIZIMIZ EKSİK

YAPTIĞIMIZ hataları önce takımımla sonra sizinle konuşmak isterim. Genelde topa sahip olduğumuz zaman daha hızlı sahanın genişliğini kullanmak gerekiyor. Savunmada daha hızlı markaja girmek gerekiyor. Takım öğrenmeye hazır, her gün daha iyi olmaya hazırız bir takımız.”