Fenerbahçe Futbol A Takımı, bugün Brüksel’de oynanacak olan hazırlık maçına yeni sezon formaları ile çıkacak ve tüm yeni formalar, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü’nde satışa sunularak taraftarlar ile buluşacak.
 
Adidas’ın eşsiz ClimaCool® teknolojisi ile futbolcular sahada rahat ediyor...
 
Fenerbahçe’nin uluslararası adidas model ve teknolojileri uygulanarak hazırlanan formalarında özel kumaş seçimleri ve teknolojileri kullanıldı. Kumaş üzerinde uygulanan ve adidas’ın ClimaCool® adını verdiği teknoloji ile, spor sırasında vücudun en çok ısınan bölgeleri tespit edilerek özel tasarlanmış havalandırma kanalları ile iç ve dış hava akımı oluşturuluyor. Böylece vücudun kuru ve serin kalması sağlanıyor. Bu da futbolcuların vücut ısılarını 90 dakika boyunca ideal seviyede tutarak, dayanıklılıklarını artırıyor.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Profesyonel Futbol A Takımı, 2011/2012 Futbol Sezonu’nda dört farklı formayla mücadele edecek. Yeni formaların her biri, Fenerbahçe’nin tarihinden izler yansıtacak şekilde tasarlanmış olup; kullanılan her bir renk ve motif Fenerbahçe tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmış, formalarını terleriyle ıslatmış efsanelerden esinlenilerek oluşturulmuştur.
 
 
 
2011 / 2012 Efsane Çubuklu Forma:
 
 
 
Fenerbahçe Spor Kulübü efsane çubuklu formasına bu yıl 3 boyutlu bir perspektif getirerek, yeni bir formatla taraftarıyla buluşturuyor.
 
2011 / 2012 sezonu için özel olarak hazırlanan efsane çubuklu forma sarı, lacivert ve retro mavi renklerden oluşuyor ve her üç renk, Fenerbahçe’yi “Fenerbahçe” yapan değerleri yansıtıyor.
 
İlk boyut, köklü geçmiş: Fenerbahçe’mizin 100 yılı aşkın tarihi ve bu tarihin
 
oluşturduğu kültür.
 
İkinci boyut, Fenerbahçe’nin büyük taraftarı. Fenerbahçe, tarihinden soyutlanamayacağı gibi, kulübüne gönülden bağlı, onu her koşulda destekleyen büyük taraftarı olmadan da düşünülemez.
 
Üçüncü boyut, Fenerbahçe Spor Kulübü çatısı altında, kurulduğu günden beri mücadele veren ve yarıştıkları her branşta elde ettikleri başarılarıyla kulübünün adını yücelten, Fenerbahçe’nin savaşçıları, sporcuları.
 
 
 
 
 
2011 / 2012 Tek Yıldız Forma:
 
 
 
Beyaz saflığın, temizliğin ve istikrarın, Mavi renk ise sonsuzluğun ve özgürlüğün simgesidir. Kurtuluş savaşı yılları, milli mücadele döneminde ortaya konan özgürlük mücadelesi içerisindeki aktif rolü ile başlayan ve istikrarlı olarak Türk Spor Tarihi’ nde adını her dönem en tepeye yazdıran Fenerbahçe Spor Kulübü varlığını Türk Sporu’ nun en büyük ve tek yıldızı olarak sonsuza dek sürdürecektir. Formanın göğüs kısmına gofre tekniği ile uygulanmış olan Tek Yıldız motifi temanın ana tasarım detayı olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
2011 / 2012 Altın Zırh Forma:
 
 
 
Özel kumaş dokusu ile zırhı andıran ve Fenerbahçe’ nin savaşçıları yani futbolcuları için bir nevi manevi güç kaynağı olan Fenerbahçe forması bu tema ile onları rakiplere karşı koruyan, yenilmez kılan bir zırh vazifesi de görüyor.
 
 
 
2011 / 2012 Sarı Kanarya Forma:
 
 
 
Fenerbahçe Spor kulübünün ana renklerinden biri olan sarı Fenerbahçe’ ye duyulan gıptayı tasvir eder. Fenerbahçe tarihinin önemli isimlerinden, “uçan kaleci” lakabıyla da tanınan efsane kaleci Cihat Arman’ dan ismini alan sarı kanarya forma geçmişle geleceği özenle harmanlıyor. Balıksırtı deseni ile göz kamaştıran formamız bu sene Sarı Kanaryaların en gözde formalarından biri olmaya aday.
 
 
 
Bu Sene Bir Model Kaleci Forması Satışta Olacak
 
 
 
Fenerbahçe Futbol A Takımı kalecilerinin 2010/2011 Futbol Sezonu’nda giyeceği Mavi Zırh kaleci kazağı da A Takımı formalarıyla aynı anda tüm Fenerium ve adidas satış noktalarında satışa sunuluyor.
 
 
 
Yeni sezon Fenerbahçe formaları ve taraftar ürünleri, Fenerium Mağazaları ve adidas satış noktalarında 19 Temmuz’dan itibaren satın alınabilir. Futbol takımının giydiği orijinal maç formaları ve kaleci kazağı 95 TL, taraftar formaları ise 60 TL’ den satışa sunuluyor.