İlk maçta deplasmanda 6 sayıyla yendiği rakibi karşısında son saniyelere 5 sayı geride giren sarı-lacivertlilere bu skor tur için yetiryordu ancak Litvanya ekibi, Marcus Brown'in son saniye üçlüğüyle farkı 8 sayıya çıkardı ve Avrupa yolunda devam eden taraf oldu.
Grupta Siena ve Barcelona takımları daha önce bir üst tura çıkmayı garantilerken, yapılan karşılaşmalar sonunda diğer 4 takım aynı puanda kaldı. Bu durumda takımların dörtlü averajına bakılırken, F.Bahçe Ülker'i yenen Zalgiris ile Asvel'i sahasında yenen Cibona Zagreb, isimlerini bir üst tura yazdırdı. F.Bahçe Ülkerli oyunculara kolay şut şansı vermeyen Zalgiris, ilk çeyreği 23-19 önde kapattı. İkinci çeyreğe kötü başlayan temsilcimiz, devreyi 37-43 geride tamamladı.

İkinci yarıya Giricek'in basket faulüyle giren F.Bahçe farkı 3 sayıya kadar indirdi. Daha sonra Ömer ve Mrsic'in isabetsiz dış atışlarıyla farkı kapatma şansını iyi kullanamayan sarı-lacivertliler, final periyotuna 68-51 yenik girdi. Son çeyrekte seyircinin desteğiyle hareketlenen temsilcimiz, içerden oynamak yerine dış atışlara yöneldi, isabet oranı düşük kaldı. Son 34 saniye içinde Ukic kendisine yapılan faulün ardından skoru 68-73'e getirdi. Son 3 saniyelik hücumda Brown'un üçlüğü Zalgiris'i Top 16'ya soktu: 68-76.

BEŞİKTAŞLI BAYANLAR MAĞLUP

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası 2. tur rövanşında Rusya deplasmanında Dinamo Kursk'a 93-72 yenildi.

Ukiç'ten müthiş siftah

F.Bahçe'nin yeni transferi Ukiç, ilk maçında 20 sayı atarken takımın en skoreri oldu. Sakatlığı geçen Mirsad da ilk kez forma giydi. Maçı izleyenler arasında F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım da bulunurken taraftarlar, antrenör Bogdan Tanjeviç'i istifaya çağırdı./yeni şafak