Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Şehir Stadı'nın açılışında muhabirimiz Emre Bol'la özel bir röportaj gerçekleştirdi. Her zaman futbolcu olmak istediğini, ancak babasının da kendisine okumasını söylediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Babamı dinledim başbakan oldum. Bütün gençlerin eğitimli olmalarını istiyorum. Spor, çağımızın belaları sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan insanı uzak tutar. Gençlerimizin hem eğitimli hem de sportmen olmaları için elimden geleni yapacağım. Her ilde gençlerin kendilerini göstereceği spor kompleksleri olacak. Ülke olarak her şeyin en iyisini hak ediyoruz" dedi.

DÜNYA KUPASI'NA KATILACAĞIZ
Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, kavgasız, gürültüsüz ve barış içinde bir lig hayal ettiğini dile getirdi. Fenerbahçeli olduğunu hiçbir zaman saklamadığını da ifade eden Başbakan "Yine gönlüm onlarla olacak. Ama hak eden kazansın. Hakemlerin değil güzel hareketlerin konuşulduğu bir lig olsun. Dünya Kupası'na katılacağımıza ve burada büyük işler yapacağımıza olan inancım sonsuz. Türk insanının her zaman en iyisini yapacağına inanıyorum. Böyle başarılara ülke olarak çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

F.BAHÇE'NİN DEFANSI SIKINTILI
Fenerbahçe'nin de durumunu değerlendiren Başbakan Erdoğan, sarılacivertlilerin tam hazır olmadığını belirtti. Takımın Rize önünde eksik bir kadroyla mücadele ettiğinin altını çizen Erdoğan, "Eksikliklere rağmen Başkan Aziz Yıldırım iyi işler yapıyor. Türk futbolunun ileri gitmesi için çalışıyor. Fenerbahçe'nin defansında bazı sıkıntılar var. Bu sorunların yapılacak transferlerle çözülebileceğini düşünüyorum. Sadece ligde değil, Avrupa'da da başarılı olmamız lazım. Türkiye'nin ismini duyurmak için ne gerekiyorsa onu yapalım. Çok büyük bir milletin evlatlarıyız. Bunun değerini bilelim. Sadece futbolda değil, sporun her branşında başarılı olmamız gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

SANTRAYI O YAPTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Şehir Stadı'nın açılış maçında, başlama vuruşunu Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral'la birlikte yapmıştı. Karşılaşmayı Fenerbahçe Deivid ve Mehmet Topuz'un golleriyle 2-1 kazanmıştı.


Sabah