Cumhuriyet Töreni'nde F.Bahçe tartışması
BURSA'da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Vali Şahabettin Harput konuşurken, Türk Bayrağı ve Atatürk'ün resminin bulunduğunu arka fondaki www.FenerbahceCumhuriyeti yazısı dikkat çekti.

Fon, törene katılan AKP´li Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin uyarısı ile değiştirildi. Bursaspor'un Fenerbahçe ile bu akşam yapacağı maç öncesi yaşanan olay tartışmaya neden oldu.

Cumhuriyetin kuruluşunun 87'nci yıl dönümü nedeniyle Tarihi Valilik Binası'nda düzenlenen törende, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, siyasileri, sivil toplum kuruluşu üyelerini, meslek kuruluşu temsilcilerini ve askerleri ağırladı.

Daha sonra Tayyare Kültür Merkezi'nde devam eden törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput Cumhuriyet Bayramı'nın 87'nci yılının önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Konuşması sırasında arka fonda bulunan Türk Bayrağı ve Atatürk resminin altındaki FenerbahceCumhuriyeti yazısı dikkat çekti.

Töreni izlemeye gelenler tarafından da fark edilmesinin ardından resim Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin uyarısı ile değiştirildi.

Tören daha sonra öğrencilerin şiir okuması ile son buldu.