Asbaşkan Şakar, hareketin çirkin olduğunu belirtti. Ama ekledi: “Bir avuç insanın yaptığını Fenerbahçe’ye mal etmeyiz.” Akıllara, Ali Koç’un, Inter maçı öncesinde Karadeniz ekibine gönderdiği başarı mesajı geldi.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınmayıp kupa biletinin Trabzonspor'a verilmesi sonrası iki kulübün arası oldukça açılmıştı. Uzun süren demeç savaşlarının ardından Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, Intermaçı öncesi Bordo-Mavili yönetici Recep Denizer'i arayarak başarı dileğinde bulunmuştu. Bunun üzerine Trabzonspor yöneticisi Tuncay Bekiroğlu ise bir Şampiyonlar Ligimaçına Koç'u davet edeceklerini dile getirmişti. İşte karşılıklı olarak yapılan bu jestler sonrasında elektrikli ortam, biraz olsun yumuşatılabilmişti.

Kızgınlık ve sağduyu

Ancak Trabzonspor’un önceki gün Rusya'nın CSKA Moskova takımına deplasmanda 3-0 yenildiği maçtaortaya çıkanbir görüntü, iki kulübün arasını yine açtı. Birkaç Fenerbahçe formalı taraftarın Luzhniki Stadı'nın tribünlerinde CSKA'yı desteklemesi karşılaşmayı gölgede bırakırken, bu durum Trabzonspor camiasından büyük tepki çekti. Konu ile ilgili Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya'da yaşanan olayı Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan hiçbir insanın kabul edemeyeceğini belirten Şakar, "Yapılan bu olay oldukça çirkin bir hareketti. Kınıyoruz" diyerek tepkisini gösterdi. Ancak Şakar olayınsadecebir avuç insanın gerçekleştirdiği bir eylem olduğunu da belirterek “Ortaya çıkan görüntüyü Fenerbahçe Spor Kulübü’nemal etmek yanlış olur” ifadelerini kullandı. Öte yandan sosyalmedyada ve taraftar sitelerinde Trabzonsporlu taraftarlar olaya tepki gösterdi. Bazı Fenerbahçeli taraftarların da hareketi yanlış bulduklarını açıkladığı görüldü.

HABER: Orçun ÖZATEŞ-BUGÜN