Fenerbahçe'den Ersan İlyasova BOMBASI
 
 
Futbol değil, ‘spor kulübü’ diyerek faaliyet gösterdiği tüm branşlarda başarı çıtasını Avrupa şampiyonluğu olarak belirleyen ve bu doğrultuda kadrolarını da yıldızlarla donatan F.Bahçe, bu sezon şanssız sakatlıkların etkisiyle müthiş bir form yakaladığı Eurolig’de final-four’un kıyısından dönmüştü.. Barcelona, Olympiakos galibiyetleri yetmemişti Kanarya’ya.
 
BU doğrultuda şimdiden gelecek sezonun çalışmalarına start veren yönetim, yapımı büyük ölçüde biten Ülker Arena’ya da dev bir yıldız getirip Eurolig şampiyonluğu hedefi için de yolu yarılamanın peşinde.. Transferi planlanan isim ise ülkemizi NBA’de başarıyla temsil eden milli basketbolcumuz Ersan İlyasova...
 
Milwaukee Bucks forması giyen Ersan’ın kulübüyle sözleşmesi 2011-12 sezonu sonunda bitecek.. Gelecek yıl Bucks’tan 2 milyon 541 bin dolar alacak ama vergiler düşüldüğünde cebine girecek para yaklaşık 1.5 milyon dolar..
 
3.5 MİLYON EURO GEREK
Avrupa’nın önde gelen oyuncularından örnek verecek olursak Dimitris Diamantidis Panathinaikos’tan 3.5 milyon Euro alıyor.. Barcelona ise Juan Carlos Navarro’ya 4 milyon Euro ödüyor.. Yani sarı-lacivertlilerin de Ersan’ı Türkiye’ye getirebilmesi için bu rakamlara yakın bir bedel ödemesi gerek. Ancak önlerindeki engel Ersan’ın kontratı.. Kanarya’nın bu transferi gerçekleştirebilmesi için NBA’de lokavt olması gerek.. Peki bu mümkün mü? Evet mümkün..
 
NBA’de toplu iş sözleşmesi 30 Haziran’da bitecek. Şu aşamada takım sahiplerinin istediği yeni iş sözleşmesi ile Oyuncular Birliği’nin beklentileri arasında uçurum var ve gelecek sezon lokavt bekleniyor.. Bu olursa oyuncular boş dönemi diğer kıtalarda basketbol oynayıp geçirecek ve F.Bahçe için transferin önündeki engel kalkacak..