Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

19. dakikada Roberto Carlos'un soldan ortasında Lugano, altı pas üzerinde müsait pozisyonda kötü vurdu, top auta çıktı.

31. dakikada Burhan'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Volkan Babacan topu kontrol etti.

36. dakikada Mehmet Nas'ın sağdan ortasında Mustafa ceza sahası içinde kafayla vurdu, Volkan Babacan topa sahip oldu.

41. dakikada Uğur Boral'ın soldan ortasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Alex, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Fırat Aydınus **, Mustafa İspiroğlu **, Hakan Yemişken **

FENERBAHÇE: Volkan Babacan **, Gökhan **, Lugano **, Önder **, Roberto Carlos **, Burak **, Maldonado **, Emre **, Uğur **, Alex **, Güiza **

YEDEKLER: Mert, Kazım, Ali, Selçuk, Gürhan, İlhan Parlak, Yasin

TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones

GENÇLERBİRLİĞİ: Periç **, Erkan **, El Saka **, Traore **, Ergün *, Burhan *, Mehmet Nas **, Kerem *, Koray *, Engin **, Mustafa *

YEDEKLER: Recep, Kahe, Djite, İlhan Eker, Addo, Yasir, Kemal

TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

GOL: Alex (dk. 41)

SARI KARTLAR: Emre (Fenerbahçe), El Saka, Kerem (Gençlerbirlği)




MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Turkcell Süper Lig'deki Gençlerbirliği maçında, 11 kişilik takım kurgusunda değişiklikler yaptı. Savunma oyuncusu Edu'nun sakatlığı nedeniyle bu mevkide Lugano'nun yanında genelde Yasin'i görevlendiren İspanyol teknik adam, Gençlerbirliği karşısında bu kez Önder'e şans tanıdı.

KALE VOLKAN BABACAN'IN

Hacettepe Spor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı Volkan Demirel'in yerine, sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Babacan korudu. Fenerbahçe kalesini daha önce kupa ve hazırlık karşılaşmalarında koruyan genç file bekçisine, Volkan Demirel'in yokluğunda mecburi görev verildi. Volkan Babacan'ın Gençlerbirliği karşısındaki yedeği yine genç bir isim Fehmi Mert Günok oldu.

KAZIM YİNE YEDEK

Teknik direktör Aragones'in Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Portekiz'in Porto takımıyla deplasmanda yapılan maçta yedekler arasında yer verdiği Kazım, ligde Gençlerbirliği karşısında da kulübede kaldı. İspanyol çalıştırıcı, ligin ilk üç maçında orta alanın sağında görev verdiği Kazım'ın yerine, bu mevkide Burak'ı görevlendirdi. Porto maçında ilk 11'de yer bulan Selçuk da Gençlerbirliği karşısında yedek kaldı.

TARAFTARDAN FUTBOLCULARA MORAL

Sarı-lacivertli taraftarlar, üst üste yaptığı son iki resmi maçta yenilen takımlarına, maç öncesi tezahüratlarla moral vermeye çalıştı. Telsim kale arkası tribününde bulunan taraftarlar takımı toplu olarak tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu. Hacettepe Spor maçında kendi taraftarıyla kötü diyaloglar yaşayan Uğur'a da maç öncesi tezahüratlarla moral verildi. Uğur'un, taraftarların çağrısı üzerine takımı ısındığı sırada tribünlere giderek taraftarlarını selamladı. Taraftarlar, Hacettepe Spor maçında Uğur'u yuhalayan taraftarlara yönelik tepkili tezahüratlar da yaptı.

TEK KİMLİK FENERBAHÇE PANKARTLARI KALDIRILDI

Bu sezon başından itibaren, bütün tribünlerin ön kısımlarına asılan "Tek Kimlik Fenerbahçe" pankartları kaldırıldı. Bazı taraftar oluşumlarına yönelik, kulüp tarafından yapılan açıklamalara paralel olarak tribünlere asılan bu pankart, tribünlerde yer almadı.

MİGROS KALE ARKASI TRİBÜNÜ BOŞ KALDI

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği ile yaptığı lig maçında bazı tribünlerde yer yer boşluklar oluşurken, Migros kale arkası tribününün büyük bölümü boş kaldı. Migros kale arkası tribününde çok az sayıda taraftar karşılaşmayı izledi.

NOTLAR

-Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Semih, Josico, Edu, Deivid, Vederson ile Tümer, Can ve Deniz maç kadrosunda yer almadı.

-PAF Ligi'nde Dereağzı Tesisleri'ndeki sahada yapılan maçta Gençlerbirliği, Fenerbahçe'yi 2-0 yendi.

-Maç öncesi skor tabelasında Fenerbahçe'nin rakibi Gençlerbirliği yerine Gaziantepspor olarak yazıldı. Daha sonra ekrandaki görüntü kaldırılarak yanlışlık düzeltildi.