Kötü saha şartları futbol oynamayı güçleştirirken, iki takım oyuncuları ayakta zor kaldı

Çalışmalarını Samandıra gibi sık sık kar düşen bir mevkide yapan Fenerbahçe, özellikle de bu mevsimde kar üzerinde oynamaya antrenmanlıydı doğrusu. Bu nedenle, maç başlar başlamaz bastıran lapa lapa karın etkisi Tokat"a neyse Fenerbahçe"ye de o oluyordu.
İki seviye altındaki ligde bulunan Tokatspor"un bu yağış ile Fenerbahçe"ye karşı eli güçlenmiş gibi görünecekken tersi oldu. İlk yarıda kaygan zeminde ayakta duramayan Tokatlılar oluyordu. Golü yapan ise Fenerbahçe. Bir de verilmeyen penaltı vardı Uğur"un şutunda elle kesilen pozisyonda.
Hava koşulları tüm avantajını ortadan kaldırdığı için Fenerbahçe"yi şuta zorladı. Doğrusu da buydu ve ilk yarıda Vederson başta olmak üzere kaleyi görüp şut attılar.
Orta alanda Emre ile Josico"nun, önlerinde de Deivid"in inşa ettiği Fenerbahçe klasik oyunu, bu ortamda ne kadar gereksiz bir taktik ısrarı idiyse de maçın kaderini yazan kayan ayaklar, düşen bedenler, seken toplar olacaktı zaten.
Romantik bir kış gününde, hele de böyle bir maçta Aragones"in ısrarla sahaya bildik oyuncularını yayması, Tokat"a getirmediği üçü dışında (Alex, Carlos, Volkan Demirel) değişikliğe gitmemesi de onun tutuculuğunun mu, duygusallığının mı işaretiydi bilinmez.
İleride Güiza, yere sağlam bastığı zaman yapamadığını zaten kar üzerinde hiç yapamayacaktı. Göğüs göğüse mücadelenin esas olduğu bir ortamda Burak, Deniz, Önder gibi oyuncular önce yine kenarda unutulacak, sonra da çok geç oyuna alınacaktı.
Tokatspor, karşısında oyunu eveleyen geveleyen bir Fenerbahçe bulunca ancak ikinci yarıda kendinde cesaret bulabilecek, üstüne üstüne gelecekti. Ancak gol yapabilmek, bu seviyedeki bir maçta iki takım arasındaki gerçek farkı ortaya koyan en önemli etmendi. Orta Anadolu ekibi, tüm hevesine karşın bu tarihi anı yaşayamadı, maç bitti.
9. dakikada Kazım, savunmanın arkasında buluştuğu topu düzeltip düzgün vurdu ve kaleci Mehmet"i avlayarak maçın tek golünü attı: 0-1
11. dakikada Tokatspor eski bir Fenerbahçeli olan Taner"in ortaladığı topla atağa kalktı, Mustafa kendisine gelen topu yarım vole ile kaleye gönderdi ama bu estetik hareketi golle sonuçlanmadı.
37. dakikada Emre"nin aşırtma pasında savunmanın arkasında topla buluşan Güiza kaleci ile karşı karşıya iken yaptığı plasesi ile mutlak bir golü kaçırdı.
40. dakikada Kazım"ın çalımla getirdiği topu ondan alan Uğur kaleye şutladı ancak Gökalp ve Fatih bu şuta siper oldu, hatta Uğur penaltı istedi, Dereli devama karar verdi.
54. dakikada Güiza"nın verdiği topu kaleye gönderen Uğur kaleci Mehmet"i geçemedi, dönen topu Deivid boş kale yerine auta attı.
70. dakikada Mustafa"nın arka direğe gönderdiği topu Bülent düzeltip Fenerbahçe kalesine şutladı ama Volkan Babacan bu tehlikeyi önledi.

MİLLİYET