Gün içinde yüzde 8 oranında kayıpların yaşandığı hisse günü yüzde 2.26 düşüşle 54.00 liradan tamamladı. Fenerbahçe hisselerinin piyasa değeri cuma gününe göre 31.2 milyon lira düşüşle 1 milyar 350 milyon lira oldu.

Fenerbahçe hisselerinde dalgalı seyri değerlendiren uzmanlar, Yıldırım’ın tahliye haberine yatırımcıların olumlu bir tepki verdiğini bu nedenle hissenin tavan olduğunu belirterek, “Ancak, Yıldırım’a verilen 6 yıl 3 aylık mahkumiyet kararı bir belirsizlik yarattı ve bu nedenle hisseler düşüşe geçti” yorumunda bulundu.

Analistler, mahkemenin gerekçeli kararının ardından yargıtay sürecinin başlayacak olması ve UEFA Disiplin Komitesi’nin nasıl bir karar vereceği gibi beklentiler nedeniyle önümüzdeki dönemde Fenerbahçe hisselerinde dalgalı ve marjlı seyrin devam edebileceğini düşünüyorlar. ‘Futbolda şike operasyonu’nun başladığı 2 Temmuz 2011 itibariyle Fenerbahçe hisselerinin piyasa değerinin kaybı 431.2 milyon TL oldu.

Trabzonspor primli

Fenerbahçe hisseleri geçen hafta UEFA’nın Türkiye Futbol Federasyonu’na yolladığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılabileceğini kaydetmesiyle iki günde yüzde 23.7 prim yapmıştı.

Öte yandan dün Galatasaray hisseleri yüzde 1.71 düşüşle 57.50 liraya, Beşiktaş hisseleri de yüzde 0.61 kayıpla 4.85 liraya geriledi. Trabzonspor hisseleri ise yüzde 1.25 yükselişle 12.15 liraya çıktı.

İMKB ayrıştı

Bu arada, Avrupa borsaları geçen hafta borç krizinin çözümüne yönelik anlaşma sağlanmasının getirdiği risk iştahıyla yükselirken, MKB ise kâr satışlarıyla günü düşüşle kapattı. Endeks, yüzde 0.95 düşüşle 61.951 puandan kapandı.