Yeni Mahalle"de oturan ve aslen Rizeli olan evli ve 3 çocuk babası Aslan Yazıcı (53) vücudunun sağ tarafının felç geçirmesinin ardından ve hastanenin verdiği yüzde 64"lük iş göremez raporu olmasına rağmen emeklilik için SGK Genel Müdürlüğüyle girdiği bürokratik mücadeleyi kazandı.

2002 yılında Didim"e yerleşen ve bir dönem Rize"de Uluslar arası Yardım Geliştirme Vakfı Türkiye Şubesinde görev yapan, 1993-94-95 yıllarında Rize Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan ve Aynı zamanda 1989 yılında Karadeniz Gazetesinde muhabirlik yapan Aslan Yazıcı 2004 yılında Didim"deki evinde yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanamsı sonucunda vücudunu sağ tarafı felç oldu. Felç olmasının ardından konuşma yetisini de kaybeden Aslan Yazıcı ailesinin bakımıyla yaşamını sürdürüyor.

Babasının Bağ-Kur"u bulunduğunu ve malulen emekli olması için 15 Aralık 2006 yılında Rize Devlet Hastanesinde aldıkları raporla Rize SGK Müdürlüğüne başvurduklarını belirten Yazıcı"nın oğlu Serdar Yazıcı, “Babamın durumuyla ilgili olarak gönderdiğimiz ilk yazıyı kabul etmediler. Biz ilk olarak Ankara Cebeci, ardından Söke, Aydın ve Rize Devlet Hastanesinden raporlarla durumu anlatmaya çalıştık. Trabzon Farabi ve Rize Araştırma hastanesinden de raporlar aldık ama SGK Genel Müdürlüğü bu durumu kabul etmedi. Başvurular için sürekli Rize gidip geldik ve şehir şehir dolaştık. Babamı da hasta ve yürüyemez durumda bu yerleri dolaştırdık. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığına şikâyet dilekçesinde bile bulunduk. Artık Rize Devlet Hastanesinde bize rapor veren doktor bile duruma isyan etti. Ankara İbni Sina Hastanesinden aldığımız yüzde 64 iş göremez raporumuz var. Bu raporu bile kabul etmediler” dedi

Oğul Serdar Yazıcı, verilen iş göremez raporunun ardından babasının emekliliği için Rize Bağ kur İl Müdürlüğüne sürekli başvuru yaptıklarını söyleyerek, “Yapılan başvurumuzun ardından babamın Bağ kur"a olan 14 bin 900 TL borcunu ödedik. Bu süre zarfından başvurularımız devam etti. Aradan geçen yaklaşık 3,5 yıl sonra Rize SGK Müdürlüğünde bize yazı geldi ve babamın malulen emekli olacağını bildirdiler. Zaten 1 yıl sonra babam yaş haddinden emekli olacaktı. Devletin bürokrasisi yüzünden babam birçok eziyet çekti ve 3,5 yıl biz bu kararı bekledik. Yaptığımız mücadeleden haklı çıktık ama aradan geçen zamanda babamın raporlarını kabul etselerdi şimdiye kadar bu kadar işlemlerle uğraşmayacaktık ve masraf etmeyecektik. Kaybedilen 3,5 yılın hukuki mücadelesini de yapacağız” diye konuştu.