Erdem açıklamasında; “Hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken. Afetten zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar, konuyla ilgili sıkıntılarda tarafıma ulaşmalarını rica ederim” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Erdem şunları söyledi:“Aydın ve çevresinde yağan yoğun yağış ve buna bağlı olarak yaşanan sel felaketi neticesinde özellikle Koçarlı İlçesi Güdüşlü köyü başta olmak üzere diğer köylerimiz ile ile Söke Sarıçay"ın taşması nedeniyle Bağarası Beldesi selden büyük zarar görmüştür. Bu üzücü sel felaketi neticesinde bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.Yaşanan afet dolayısıyla başta Koçarlı ve Söke olmak üzere tüm Aydınlı hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletirken, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah"tan Rahmet dilerim.
Küresel iklim değişikleri ve buna bağlı aşırı yağışlar neticesinde birçok ülkede yaşandığı gibi Aydın"ı da vuran sel felaketi hepimizi üzmüştür.
Afetin yol açtığı yaraları sarabilmek için tarafımdan derhal gerekli girişimlerde bulunulmuş Başbakanlık Müsteşarlığı ve Başbakanlık Acil Afet Başkanlığı ile temasa geçilmiştir. Hasar tespit çalışmaları sonucunda ortaya çıkan raporlar doğrultusunda bölgenin Afet Bölgesi ilanı söz konusu olabilecektir. Bu çalışmaların Valiliğimizce tamamlanıp Başbakanlık Acil Afet Başkanlığı"na intikal ettirilmesi süreci takip edilecektir.
Bu bağlamda yaşanılan afet ile alakalı kriz masası kurulmuş ve hasar tespiti ile alakalı çalışmalara başlanmıştır.
Hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken. Afetten zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar, konuyla ilgili sıkıntılarda tarafıma ulaşmalarını rica ederim”